Acuzat de ultraj şi refuzul recoltării probelor biologice, Crăişor Mitrache, zis "Seif”, un apropiat al clanului "Belgienilor”, a fost încătuşat, joi, de poliţişti, după ce procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sector 3 au decis reţinerea lui pentru 24 de ore.Vineri, însă, un magistrat de la Judecătoria Sectorului 3 a decis cercetarea sub control judiciar a interlopului, pentru o perioadă de 60 de zile.

Până să ajungă în arestul Poliţiei, “Seif” a avut mai multe dispute verbale cu poliţiştii care l-au prins, joi dimineaţă, după o urmărire ca în filme.


Incidentul a avut loc pe Bulevardul Basarabia, în jurul orei 8.00. Şoferul nu a oprit la semnalul agenţilor de circulaţie şi a demarat în trombă. Echipajele de la Poliţia Rutieră au plecat în urmărirea Mercedesului al cărui şofer a încercat să scape intrând pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Pentru că nu voia să oprească, agenţii de poliţie au tras mai multe focuri de armă. Trei glonţe au fost trase în aer, iar alte două spre autoturismul urmărit. Abia atunci teribilistul aflat la volanul Mercedesului a oprit. În momentul în care s-au apropiat de Mercedes, poliţiştii au fost luaţi la înjurături de tupeistul interlop. El spunea că dormea pe bancheta din spate şi că şoferul a fugit. Pe bancheta din dreapta şoferului se afla un alt interlop cunoscut, Costel Caran, din clanul Caran. Mitrache era sub “beat mangă”, după cum ne-au dezvăluit poliţiştii.

La sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră, în timp ce Mitrache era audiat, mai multe rude ale bărbatului s-au adunat în faţa sediului şi au făcut scandal atunci când s-a luat măsura reţinerii.

Oficiali din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei au declarat, pentru "Evenimentul zilei", că cel aflat la volan a refuzat să sufle în alcool-test şi nici nu a vrut să i se ia analize de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Doi poliţişti au ajuns în spital, în urmă cu zece ani

În urmă cu zece ani, Crăişor Mitrache, zis “Seif”, a mai fost urmărit de oamenii legii. Din cauza lui, doi poliţişti au ajuns la spital, în stare gravă. Incidentul a avut loc pîn dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2016. “Seif” se afla tot la volanul unui Mercedes. În jurul orei 4.50, un echipaj al Brigazii de Poliţie Rutiere, aflat pe Calea Dorobanţilor, a încercat să oprească un autoturism Mercedes, care avea plăcuţe cu numere de înmatriculare expirate, a scris, atunci, Gardianul. Şoferul nu a oprit, ci a continuat drumul în mare viteză către Piaţa Aviatorilor. Nici filtrul organizat de mai multe echipaje de poliţie, la intersecţia şoselei Colentina cu strada Doamna Ghica nu l-a oprit pe şofer din cursa sa nebunească, chiar dacă unul dintre agenti a tras opt focuri de armă în direcţia sa. În momentul în care a ajuns pe şoseaua Voluntari, Dacia Solenza în care se afla echipajul Poliţiei Rutiere a derapat şi a lovit, în plin, un autocar. În urma impactului, agentul Constantin Toader şi agentul principal Mihail Marcu au fost răniţi, fiind internaţi la Secţia de Ortopedie a Spitalului Floreasca, primul cu fractură de femur, traumatism cranio-cerebral minor şi alte contuzii la membre, iar celălalt cu traumatism toracic cu fractura de stern şi fracturi costale şi de bazin.

Mercedesul lui Crăişor Mitrache a fost găsit abandonat la locuinţa acestuia, din comuna ilfoveana Afumaţi, avand luneta spartă şi motorul cald. Maşina a fost înmatriculata in Germania, cu numarul SP69-G-30/11/05, placuţele fiind expirate. Atunci, a fost cercetat şi tatăl acestuia, Constantin Mitrache care a încercat să îşi acopere fiul spunând că el a fost la volan. Crăişor Mitrache este fiul lui Constantin Mitrache, ruda cu celebrii interlopi “Sadoveanu”, “Studentu”, “Caleea” şi “Nixon”, membri ai Clanului “Belgienii”, ale căror principale “activităţi” se rezuma la proxenetism, trafic de droguri şi tâlhării.

Tâlhar în gruparea lui Bolgiu

Seif s-a ocupat şi de furturi de maşini şi a făcut parte din gruparea lui Radu Alexandru Bolgiu, zis “Robocoop”, cunoscutul traficant de maşini de lux, acuzat că a furat cel puţin 45 de autoturisme din Spania. Bolgiu era asociat cu Arcadie Bozari, un temut raket din Republica Moldova, cercetat pentru doua asasinate, cu Alexandru Găina, fiul unui ofiţer superior de la fosta U.M. 0962 – “Doi şi-un sfert”, cu Zamfir Foreman, urmărit general pentru jefuirea încasarilor de la RATB. Din aceeaşi grupare au mai facut parte Cezar Florin Muresan, Craisor Mitrache, zis "Seif", Cristian Iancu, zis "Leonard", Petrişor Zamfir şi Alin Dănilă. Radu Bolgiu şi-a pierdut memoria după ce fost împuşcat în cap de poliţiştii spanioli, în anul 2003. El a fost condamnat, în România, la 15 ani de închisoare pentru o tâlhărie comisă, în anul 1999, asupra unui pastor american.

Jefuitor de TIR-uri în Anglia

Ultima ispravă a lui “Seif” a fost comisă în Marea Britanie. Pe data de 6 mai 2014, ofiţeri ai poliţiei britanice au reţinut, pe autostrada M6, în zona comitatului Staffordshire, din vestul Angliei, o bandă de 11 hoţi români. Numele celor unsprezece români reţinuţi sunt: Ion Dumitru (24 ani), Marius Căldăraru (39 ani),  Ionel Ursaru (40 ani), Ioniţă Căldăraru (35 ani), Alin Văduva (36 ani), Corado Dumitraşcu (24 ani), Nicolae Constantin (38 ani), Crăişor Mitrache (36 ani), Felix Măcelaru (34 ani), Ionuţ Baboi (29 ani) şi Mircea Nicuşor (30 ani). Era pentru prima oară când poliţiştii britanici se confruntau cu jefuirea autovehiculelor aflate în mers, hoţie “brevetată” în ţara noastră.

Fotografii: dailymail.co.uk

Atunci, o patrulă a poliţiei a oprit o autoutilitară model Citroen Relaycare avea o trapă improvizată tăiată în acoperişul vehiculului, iar în interiorul maşinii se aflau mai multe persoane şi numeroase instrumente speciale pentru tăierea obiectelor metalice. Grupul planifica să se apropie de autocamioanele mari, la o distanţă foarte mică, în timp ce acestea rulau pe autostradă, astfel încât autoutilitara să nu mai poată fi observată de către şoferul tirului, prin oglinzile retrovizoare. Ulterior, hoţii escaladau acoperişul prin trapa special pregătită, pentru ca apoi să coboare pe capota din faţă a maşinii, în timpul deplasării în viteză, „bară în bară” cu autocamionul.

În cele din urmă prin folosirea uneltelor special pregătite pentru a perfora uşa din spate a TIR-urilor, tâlharii furau marfa pe care o dădeau din mână în mână. Anchetatorii britanici susţin că, în acest fel, hoţii români furau bunuri de circa 30.000 de lire sterline pe zi.

Cei 11 bărbaţi de naţionalitate română au fost acuzaţi pentru tentativă de furt şi au fost prezentaţi pentru judecată la Tribunalul Newcastle Under Lyme Magistrates Court, în 9 mai. Au fost condamnaţi la închisoare, “SEif” primind doi ani de puşcărie. După şase luni, însă, Crăişor Mitrache a fost expulzat în România. Fapte asemănătoare a săvârşit şi pe teritoriul Franţei, susţin oamenii legii.