Un echipaj al secției 2 Poliție aflat pe strada FC Ripensia a  acordat priotitate de trecere unui pieton care travers ape zebră. Când acesta a ajuns la mijloc traversării, din spatele mașinii de poliție a țâșnit, în viteză, un Passat. Pietonul a trebuit să se oprească din traversare pentru a face loc mașinii înmatriculate ăn Gorj. Echipajul de poliție însă a pornit în urmărirea autoturismului. Chiar dacă oamenii legii au aprins semnalele luminoase și au pornit sirenele, șoferul nu a oprit.

La un moment dat, când a ajuns pe bulevardul Michelangelo șoferul Passatului  a oprit la semafor, moment în care polițiștii l-au scos afară din mașină și au procedat la imbolizarea lui prin încătușare, până în momentul în care au finalizat controlul autoturismului. Nervos, bărbatul i-a înjurat pe oamenii legii.  Polițiștii, constatând că totul e în regulă în mașină, i-au scos cătușele, însă l-au sancționat pentru încălcarea legislației rutiere.

”Polițiștii Secției 2 Timișoara i-au aplicat șoferului, un tânăr de 21 de ani, din Târgu Jiu, o sancțiune contravențională în valoare de 1.050 de lei și i-au reținut permisul de conducere pe o perioadă de 60 de zile, pentru neacordarea priorității de trecere pietonului și neoprirea la semnalul polițiștilor”, spune Mirela Drăghicioiu, de la Biroul de Presă al Poliției Timiș. ( Sursa video: România TV)