Evenimentul Zilei > Actualitate > Smartype, tastatura pentru tehnoredactare
Smartype, tastatura pentru tehnoredactare

Smartype, tastatura pentru tehnoredactare

Textul pe care îl scrii va apărea pe un display poziţionat deasupra tastelor şi astfel nu mai eşti nevoit să te uiţi pe ecran.

Tastaturile virtuale de pe tablete sau smartphone-urile de ultimă generaţie încă nu au reuşit să devină mai populare decât cele fizice.
Majoritatea utilizatorilor spun că tastaturile clasice, cele pe care le simţi la apăsare, sunt în continuare mult mai eficiente, mai ales când tehnoredactezi. Astfel, aceste periferice pentru computere se bucură în continuare de atenţia dezvoltatorilor din industria IT.
Cea mai recentă invenţie este Smartype, o tastatură care îşi doreşte să reducă pe cât posibil oboseala utilizatorului.
Are un preţ destul de mare
Cei care au conceput-o spun că utilizatorul trebuie să-şi mute tot timpul privirea pe tastatură şi apoi pe ecran pentru a vedea dacă ceea ce scrie e corect şi nu necesită modificări.
Astfel, va simţi o oboseală a ochilor şi dureri în zona gâtului. Smartype are un display deasupra tastelor pe care apare tot ceea ce scrii şi astfel nu mai eşti nevoit să te uiţi şi pe monitorul computerului.
Smartype este destinată celor care scriu mai rar, întrucât cineva care foloseşte computerul zi de zi scrie fără să se mai uite la taste. De asemenea, preţul, aproximativ 90 de euro, este foarte mare pentru o tastatură care are în plus şi un display şi nimic mai mult.
Punctele slabe
Tipul de tastatură. Cei care sunt învăţaţi să scrie pe taste înalte, a căror apăsare este mai adâncă, ar putea întâmpina probleme. Această tastatură este precum cele întâlnite pe laptopuri, în special pe cele Apple.
Lipsesc numerele. Această tastatură este una de dimensiuni reduse şi nu are partea numerică, ceea ce va fi destul de incomod pentru cei care au nevoie să facă şi calcule din când în când.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: