Evenimentul Zilei > International > Teama de SixBomb: Acestea nu sunt rachetele lui Kim. Una din trei femei se operează. Alertă la nivel NAŢIONAL
Teama de SixBomb: Acestea nu sunt rachetele lui Kim. Una din trei femei se operează. Alertă la nivel NAŢIONAL

Teama de SixBomb: Acestea nu sunt rachetele lui Kim. Una din trei femei se operează. Alertă la nivel NAŢIONAL

Cele patru fete ale trupei par gemene, graţie chirurgului plastician. Fanii le imită şi dau buzna să-şi modeleze feţele şi trupul. Guvernul sud-coreean vrea să-i pună în umbră pe fanii K-pop, dar opoziţia spune că ideea este totalitară şi neconstituţională.

Guvernul sud-coreean vrea să reducă apariţiile la Tv ale vedetelor K-pop, toate foarte frumoase, toate transformate cirurgical în aşa fel încât par identice. Idolii muzicali au devenit model pentru milioane de tineri care doresc să devină ca ele. Şi dau fuga la chirurgul estetician. O anchetă Gallup a dezvăluit că o femeie sud-coreeană din trei, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, şi-au refăcut înfăţişarea pentru a deveni mai frumoase. Un business miliardar, care a transformat Seulul în capitala mondială a chirurgiei plastice.

Cazul cel mai citat al ''modelului rău'', este acela al celor 4 componente ale trupei SixBomb, pe care efectiv, privindu-le slabe, nasurile şi urechile şi sprâncenele şi sânii cu aceeaşi talie, aceeaşi formă, par la fel,  zici că sunt gemene. Şi fiindcă nu sunt rude, au cerut ajutorul unui bun chirurg. Apoi, mulţumite, au postat două video numite ''Frumoase la început'' şi ''Frumoase după'', cu una dintre ele întinsă pe patul chirurgului. Rezultatul este surprinzător şi te lasă cu gura căscată.

Şi iată că Ministerul pentru Egalitate şi al Familiei a publicat liniile călăuzitoare împotriva excesivei prezenţe la televiziune a stelelor K-pop. Plecând de la înrebarea ''E posibil ca toate cântăreţele care trec prin programele noastre Tv să fie identice?'', funcţionarii ministeriali au emis un comunicat: ''Problema uniformităţii e gravă, aceste fete care apar în lumina reflectoarelor alimentează un fenomen de imitare şi discriminare către cine nu este ca ele, iar aceasta este o boală pentru sănătatea publică''. Directiva ministerială a exagerat cam mult în cruciada sa susţinând că ''cântăreţele sunt şi prea slabe şi se îmbracă puţin cam provocator''.Deci şi cererea lor către producătorii de programe Tv: ''Răriţi apariţiile lor, încercaţi mai ales să nu le prezentaţi pe toate o dată pentru a evita efectul ''lookismului''.

La Seul, dezbaterea politică s-a mutat de la negocierile cu Coreea de Nord şi dezarmare nucleară la cazul SixBomb

Şi aşa a izbucnit polemica în Parlament, opoziţia catalogând cererea ca o idee ''totalitară şi neconstituţională''. S-a amintit de anii negri ai guvernelor totalitare, din timpul Războiului Rece, când băieţilor li se interzicea să poarte părul lung, iar fetelor fuste scurte. Ministra Egalităţii şi Familiei, a acuzat lovitura cerându-şi scuze ''pentru a fi creat confuzie''.

Dincolo de chirurgia plastică, Coreea de Sud are o industrie-lider în sectorul cosmetic, femeile sale, dar şi bărbaţii sunt obsedaţi de frumuseţe, cu faţa candidă ca luna plină, fără riduri şi imperfecţiuni, notează corespondentul din Beijing, Guido Santevecchi.  Se acordă atenţie şi soldaţilor de pe teribila paralelă 38° : casa Amorepacific Corp, a studiat pentru ei ''Extreme Power Camo Cream'', un kit de camuflare pentru faţă care promite militarilor că nu dăunează ci, dimpotrivă, regenerează porii pielii. Dar, aceasta este cu totul altă poveste….

 

 

 Seul adesso ha paura delle SixBomb Ma non sono gli ordigni di Kim