Siveco, preluare în Bulgaria

Siveco, preluare în Bulgaria

Producătorul de software Siveco România a preluat integral compania bulgărească de IT Latona, pentru trei milioane de euro, conform informaţiilor furnizate de companie.

Din valoarea totală a tranzacţiei cu Latona, preţul efectiv de achiziţie este de două milioane de euro, iar un milion de euro reprezintă valoarea investiţiilor care vor fi derulate de Siveco la firma din Bulgaria.

„În Bulgaria sunt foarte multe proiecte care ne-au oferit oportunităţi. Sectorul IT din această ţară are un potenţial de creştere foarte ridicat, de 15-20%, iar noi ne-am hotărât să investim pe această piaţă“, a declarat Irina Socol, directorul executiv al Siveco.

Siveco şi Latona au implementat împreună sistemul informatic integrat pentru Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate din Bulgaria. Compania din ţara vecină a fost înfiinţată în 1995, iar majoritatea proiectelor firmei au vizat colaborări cu instituţii guvernamentale şi întreprinderi mari. Anul trecut, Latona a înregistrat o cifră de afaceri de 1,6 milioane euro. Siveco România estimează pentru acest an o creştere cu 20% a cifrei de afaceri, la 84 milioane dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News