Evenimentul Zilei > International > Situație INCREDIBILĂ în REPUBLICA MOLDOVA: MARȘ la Comrat împotriva manifestației pentru UNIRE de la CHIȘINĂU, ținută la sfârșitul lunii martie
Situație INCREDIBILĂ în REPUBLICA MOLDOVA: MARȘ la Comrat împotriva manifestației pentru UNIRE de la CHIȘINĂU, ținută la sfârșitul lunii martie

Situație INCREDIBILĂ în REPUBLICA MOLDOVA: MARȘ la Comrat împotriva manifestației pentru UNIRE de la CHIȘINĂU, ținută la sfârșitul lunii martie

Sâmbătă, la Comrat, în Republica Moldova, se desfășoară un marș împotriva celui unionist de la Chișinău ținut pe 25 martie.

Alla Tofan, jurnalistă din Republica Moldova, a declarat pentru Evenimentul Zilei că cei care mărșăluiesc la Comrat sunt de părere că manifestanții de la Chișinău au atentat la suveranitatea Găgăuziei.

”Adunarea Populară Găgăuză a adoptat o Rezoluție prin care cer să fie trași la răspundere toți cei care au atentat la neutralitatea și suveranitatea statului Republica Moldova, adică cei care au participat la Marșul Unionist din 27 matie. Deși Republica Moldova este stat suveran și neutru deja de 25 de ani, armata rusă nu și-a retras nici în prezent trupele din regiunea transnistreană. Stataliștii cer recompense și despăgubiri că li se încalcă drepturi, că se atentează la autonomia regiuniie, iar etnicitatea lor va fi "distrusă" sau asimilată dacă Republica Moldova se va uni cu România”, spune jurnalista din Basarabia.

Mii de persoane au participat pe 27 martie la un marș pentru unirea Republicii Moldova cu România. Ei s-au adunat în fața Teatrului Național de Operă și Balet și au scandat preț de ore bune, arată site-ul europeanul.org.
De altfel, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, 50.000 de oameni ar fi participat la această manifestație.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: