Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație dramatică în SUA. Record de noi cazuri de infectare cu COVID-19
Situație dramatică în SUA. Record de noi cazuri de infectare cu COVID-19

Situație dramatică în SUA. Record de noi cazuri de infectare cu COVID-19

Cu peste 66.000 de noi infectări înregistrate vineri, Statele Unite şi-au depăşit din nou recordul de cazuri de coronavirus pentru o singură zi.  S-a depăşit astfel recordul în trei din ultimele patru zile, relevă cele mai noi date ale Universităţii Johns Hopkins.

 

Numai în Florida, unul dintre statele cu cea mai mare creştere, s-au raportat peste 10.000 de noi cazuri şi 93 de noi decese pentru 24 de ore. Cu toate acestea, staţiunile Disney din acest stat încep să se redeschidă.

Georgia, un alt stat în dificultate, şi-a doborât recordul, cu peste 4.000 de noi cazuri. Totuşi, începe să apară o dispută între primarul democrat al principalului oraş al statului, Atlanta, care încearcă să amâne măsurile de redeschidere, şi guvernatorul statului, un republican, care se opune.

Primarul Keisha Lance Bottoms a atras atenţia asupra unei creşteri „alarmante” a numărului de noi cazuri.

Casa Albă a minimalizat gravitatea noilor focare apărute în diferite state şi insistă, în ciuda dovezilor, că înmulţirea cazurilor se datorează exclusiv extinderii testelor şi se concentrează pe rata deceselor.

Deşi datele privind decesele au fost în scădere semnificativă, ele încep să urce din nou, scrie Agerpres.

Cu o zi înainte, ţara înregistrase joi un nou record de număr de contaminări cu coronavirusul cu peste 65.000 recenzate în 24 de ore.

De la începutul pandemiei, peste 3,18 milioane de cazuri au fost detectate pe teritoriul american, dar numărul persoanelor care au contactat boala este probabil cu mult mai mare, din cauza dificultăţilor de acces la teste întâmpinate în SUA în martie şi aprilie.

Circa 774 de persoane au murit din cauza COVID-19 în 24 de ore şi epidemia a făcut în total 133.969 de victime în ţară, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.

Experţii se tem că şi curba deceselor va cunoaşte rapid aceeaşi traiectorie ca şi cea a noilor infecţii. În ultimele zile, Texasul şi Florida au raportat fiecare un număr record de decese de la începutul pandemiei.

Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, Anthony Fauci, a tras un semnal de alarmă de mai multe zile într-o serie de interviuri. În unele zone din ţară, ca New York, autorităţile „au preluat controlul asupra situaţiei”.

„Ca ţară însă, atunci când ne comparăm cu alte ţări, nu cred că putem spune că suntem bine. Pur şi simplu, nu este cazul”, a subliniat el.

Preşedintele Donald Trump, care continuă să minimalizeze explozia de noi cazuri de COVID-19 în ţară, a mers vineri la Miami, în Florida, unul din cele mai mari focare actuale ale pandemiei, pentru o vizită la Comandamentul militar pentru America de Sud.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: