Evenimentul Zilei > Politica > Situaţie DRAMATICĂ în sectorul 4: „Cad cel puțin două fațade de bloc pe săptămână”
Situaţie DRAMATICĂ în sectorul 4: „Cad cel puțin două fațade de bloc pe săptămână”

Situaţie DRAMATICĂ în sectorul 4: „Cad cel puțin două fațade de bloc pe săptămână”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a vorbit, la DC News, despre problema cu care se confruntă în această zonă a Bucureştiului, şi anume că viaţa trecătorilor este pusă în pericol de faţadele blocurilor care cad.

"În Sectorul 4, cad cel puțin două fațade de bloc pe săptămână. Nu vreau să prezint o imagine idilică pentru că nu este așa. Este o realitate faptul că blocurile din Sectorul 4 au o vechime de peste 40 de ani. Este o realitate că oamenii nu au veniturile necesare pentru a le pune în siguranță. Discutăm despre punere în siguranță, discutăm despre riscul pe care îl avem dacă trecem pe stradă. Am avut fațade sau balcoane care au căzut chiar pe marile bulevarde din Sectorul 4. Evident că răspunderea este a proprietarilor. Important este să vezi ce poți să faci pentru a schimba lucrurile. Este imposibil doar ca primăria să plătească aceste lucruri. Doar să reabilităm termic toate blocurile din Sectorul 4 este nevoie de 600 milioane de euro", a precizat Daniel Băluță. 

"Şi dacă am accesa toţi banii europeni disponibili, am ajunge la gradul maxim de îndatorare. (…) Mai mult de 308 blocuri nu avem cum să reabilităm termic, nu mai vorbim de punere în siguranţă. (…) În primul an de mandate am reabilitat termic 60 de blocuri", a adăugat el.