Situație DISPERATĂ în Grecia. Autoritățile sunt într-un mare impas

Situație DISPERATĂ în Grecia. Autoritățile sunt într-un mare impas

Mii de migranți caută să vină în țările europene mai dezvoltate. Numai săptămâna trecută aproape 4.000 de refugiați au fost aduși de pe insulele din Marea Egee în Grecia continentală. Taberele facute special au devenit neîncăpătoare

Taberele de refugiaţi de pe insulele greceşti din Marea Egee sunt suprapopulate, peste 20.000 de persoane împărţindu-şi cele 6.338 de locuri, a avertizat luni Ministerul elen pentru Migraţie.

Condiţiile precare din taberele create pe insulele Lesbos, Chios, Samos, Leros şi Kos au dus deja la acte de violenţă atât între migranţi, cât şi între migranţi şi localnici.

Conform datelor oficiale, situaţia este gravă mai ales în tabăra Moria de pe insula Lesbos, unde se află 8.780 de refugiaţi, în timp ce capacitatea taberei este de numai 3.000 de locuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

''Acordăm guvernului încă 30 de zile. Apoi, vom închide tabăra'', a declarat Christiana Kalogirou, guvernatorul regional al insulelor, într-un interviu acordat luni unui post de radio local.

Săptămâna trecută, ministrul grec pentru migraţie Dimitris Vitsas a descris situaţia drept una 'la limită'. Potrivit oficialului citat, în perioada mai - august 3.950 de refugiaţi au fost aduşi de pe insulele din Marea Egee în Grecia continentală, însă în aceeaşi perioadă 5.450 de noi migranţi au sosit dinspre Turcia