Peste 1.000 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă, iar problema nu pare că se va remedia foarte repede. Cele mai afectate zone sunt Sectoarele 2 și 3. Drectorul general al Termoenergetica București SA anunță că nu există suficient personal pentru demararea lucrărilor necesare, motiv pentru care situația va mai persista.
Peste 1.000 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă. Cele mai afectate zone sunt Sectoarele 2 și 3, potrivit ultimelor anunțuri ale autorităților. Situația este cauzată de reviziile demarate pe întregul palier, motiv pentru care sistemul de termoficare suferă ”pierderi foarte mari”.
Bucureștenii rămân fără apă caldă. Ce transmite Termoenergetica
Potrivit directorului general al Termoenergetica București SA, bucureștenii se vor confrunta, în continuare, cu lipsa apei calde, din cauza reparațiilor demarate pe întregul sistem. Claudia Crețu a transmis că există pierderi foarte mari, iar reparațiile trebuie realizate pe timp de vară.
„Sunt revizii, reparaţii pe întreg palierul, sistemul are pierderi foarte mari, încercăm reglarea acestor situaţii, dar mai ales încercăm să ne pregătim de iarnă. Dacă în perioada de vară nu lucrăm, nu facem reparaţii, când?”, a declarat Claudiu Creţu, într-o conferinţă de presă.
Reprezentanta Termoenergetica a mai punctat că lucrările de reparație realizate pe timp de vară vor conduce la o bună funcționare a sistemului furnizorului pe timpul iernii.
Termoenergetica nu are suficient personal
Directorul general al Termoenergetica București SA a subliniat lipsa personalului din cadrul principalului furnizor de apă caldă și încălzire, motiv pentru care reviziile se desfășoară cu greutate.
„Încercăm ca acestea să fie de cât mai scurtă durată, dar sunt şantiere şi, din păcate, nu sunt atât de multe şantiere câte ar trebui, tocmai pentru faptul că sunt salarii mici, e o muncă foarte grea, nu găsim atâţi sudori de câţi avem nevoie, nu găsim atâţi instalatori de câţi avem nevoie, e o problemă inclusiv cu piaţa forţei de muncă. Preţul ţevii a crescut foarte mult, deci, sunt probleme în piaţă pe toate palierele”, a spus Claudia Creţu.
„În luna iulie CET Sud este în revizie şi apa caldă vine de la CET Progresul, sunt pregătirile care se fac vara. De la 1 august, va intra în producţie CET Sud şi intră alt CET în revizie şi atunci noi sincronizăm reparaţiile cu reparaţiile CET-urilor”, a mai precizat directorul Termoenergetica.