Evenimentul Zilei > International > Situație demnă de filmele cu proști. Cum a pierdut traficantul 55 de milioane de euro
Situație demnă de filmele cu proști. Cum a pierdut traficantul 55 de milioane de euro

Situație demnă de filmele cu proști. Cum a pierdut traficantul 55 de milioane de euro

Situație tragi-comică. Din cauză că și-a uitat parolele la conturi, un traficant de droguri irlandez a pierdut 55 de milioane de euro după ce a cumpărat monede virtuale bitcoin. Ulterior, conturile cu pricina au ajuns în posesia autorităților, dar nu pot fi valorificate.

Clifton Collins a achiziționat monedele între anii 2011 – 2012, în această perioadă valoarea lor crescând considerabil, scrie The Guardian.

În anul 2017, traficantul și-a mutat monedele în 12 conturi, fiecare dintre acestea având o valoare de 4,5 milioane de euro. Neștiind unde să ascundă parolele, bărbatul a decis că cel mai sigur ar fi să le scrie pe o foaie A4 pe care a ascuns-o în capătul de aluminiu al unei undițe pe care o păstra în locuința sa închiriată din Cornamona, Comitatul Galway.

Ulterior, acesta a fost arestat și condaamnat la 5 ani de închisoare. Proprietarul casei unde locuia a eliberat apartamentul, iar toate bunurile lui Collins au ajuns la groapa de gunoi.

În lipsa parolelor, conturile care conține sume halucinante de bani nu pot fi valorificate.

Angajațiide la groapa de gunoi le-au spus autorităților că deșeurile au ajuns în Germania și China pentru a fi incinerate.

Collins, susține că pierderea banilor este o pedeapsă pentru propria prostie.

Instanța supremă din Dublin a decis săptămâna aceasta că bărbatul și-a pierdut dreptul asupra conturilor de Bitcoin, întrucât acestea erau obținute cu fonduri provenite din infracțiuni.