Evenimentul Zilei > Politica > Situaţia Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş ajunge la Bruxelles. Kelemen Hunor, MESAJ TRANȘANT. „Nu vom avea linişte până când…”
Situaţia Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş ajunge la Bruxelles. Kelemen Hunor, MESAJ TRANȘANT. „Nu vom avea linişte până când…”

Situaţia Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş ajunge la Bruxelles. Kelemen Hunor, MESAJ TRANȘANT. „Nu vom avea linişte până când…”

UDMR a organizat, joi, la Bruxelles, şedinţa grupului parlamentar, unde a fost discutată evoluţia situaţiei reînfiinţării Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş, Kelemen Hunor susţinând că nu va renunţa la ideea înfiinţării şcolii.

La şedinţă a fost invitat şi secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White.

„I-am spus liderului Partidului Popular European (PPE) că nu vom renunţa la ideea înfiinţării şcolii şi vom relua tot parcursul iniţial dacă este necesar. Nu vom avea linişte până când instituţia de învăţământ nu va funcţiona ca o personalitate juridică separată”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit unui comunicat de presă.

 

 

DECIZIA EXPLOZIVĂ a CCR: este NECONSTITUȚIONALĂ înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic Rákóczi Ferenc din Târgu Mureș

 

Acesta a adăugat că Liceul Teologic trebuie să funcţioneze pentru că aceasta este dorinţa legitimă a comunităţii maghiare, iar înfiinţarea şi funcţionarea unei instituţii de învăţământ pentru elevii care aparţin minorităţilor naţionale este un act de normalitate într-un stat de drept, membru al Uniunii Europene, potrivit mediafax.ro.

Membrii grupurilor parlamentare ale UDMR s-au întâlnit, la Bruxelles, şi cu europarlamentarii maghiari din Partidul Popular European.

„Atât timp cât avem reprezentanţi maghiari în Parlamentul European, cauza maghiară, problemele maghiarilor din România trebuie aduse în atenţia forului european. Toate discuţiile de la Bruxelles au avut scopul de a transmite Uniunii Europene necesitatea soluţionării problemei minorităţilor naţionale autohtone. Maghiarii din România trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi în ţara lor la fel ca celelalte minorităţi autohtone din Tirolul de Sud, Finlanda şi Belgia”, a susţinut liderul UDMR, se arată în documentul citat.