Numărul de cazuri COVID-19 pe continentul chinez a totalizat 82.881, inclusiv 1.676 cazuri importate și 947 de pacienți asimptomatici sub observație medicală. Numărul de decese din China COVID-19 este de 4.643.

SUA conduce atât la ​​infecții cu COVID-19, cât și în cazuri de decese, totalizând peste 1,1 milioane , respectiv peste 68.000. Președintele american, Donald Trump a declarat duminică că Statele Unite vor avea un vaccin contra coronavirusului până la sfârșitul acestui an .

Rusia a înregistrat peste 10.000 de cazuri în 24 de ore într-un nou maxim zilnic. Primul ministru rus Mikhail Mishustin, care a fost pozitiv pentru virus, se simte bine.

Marea Britanie: Semnificativ, din nefericire, este urcarea Marii Britanii, cu 32.000 de decese, pe locul doi după SUA, în condiţiile în care, în alte ţări europene intens afectate, precum Spania, numărul victimelor confirmă minimele din ultimele zile.

Japonia: premierul Shinzo Abe a extins luni o stare de urgență la nivel național asupra pandemiei coronavirusului până la sfârșitul lunii mai, notează Global coronavirus.

România rămâne cu un număr rezonabil de cazuri, spun medicii. Adriana Turea şi situaţia din ţară la zi:

România: Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.837 de cazuri de persoane infectate cu SARS-Cov-2. Dintre acestea, 5.454 au fost declarate vindecate şi externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comuncare Strategică, au fost înregistrate 325 de cazuri noi de îmbolnăvire. În secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internaţi 244 de pacienţi.

Până la această dată la nivel naţional au fost prelucrate 205.842 de teste, în ultimele 24 de ore realizându-se 6.774 de teste. Raportul săptămânal al Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că 39,4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Suceava, Bucureşti, Cluj, Bacău şi Vrancea.

45% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Galaţi, Bucureşti, Mureş şi Arad. De asemenea, 75,1% dintre persoanele care au decedat aveau vârsta peste 60 de ani şi 61,8% din decese au fost în cazul bărbaţilor. 87,7% din cei decedaţi aveau cel puţin şi o altă boală. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 12.727 de persoane. 19.748 sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Din punctul de vedere al medicilor, în România, avem un număr rezonabil de cazuri per total. Doctor Simin Florescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Doctor Victor Babeş”, a menţionat că avem un număr destul de mic de decese şi o rată lentă de creştere a numărului de cazuri.

Medicul a mai adăugat că în Spitalul „Victor Babeş” de la jumătate lunii martie şi până acum au fost internaţi aproximativ 1.220 de pacienţi, din care au fost confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus peste 800 de cazuri şi aproximativ 500 dintre ei au fost vindecaţi. În acest moment, în spital sunt în mod constant 200 şi un pic de pacienţi în fiecare zi. Practic, sunt ocupate jumătate din paturile spitalului în acest moment. Din punct de vedere al severităţii cazurilor, peste 80% sunt uşoare sau medii, potrivit RADOR.