Situația de la SNSPA privită prin ochi de părinte. Dan Andronic: Nu faci altceva decât să distrugi viețile unor copii. Video

Situația de la SNSPA privită prin ochi de părinte. Dan Andronic: Nu faci altceva decât să distrugi viețile unor copii. Video Podcast Contrapunct, Dan Andronic, sursa foto: arhiva companiei

În ziua de 31 iulie 2024 a avut loc o nouă ediție a podcastului „Contrapunct”, difuzată pe canalul de YouTube „Hai România”. În cadrul acesteia prezenți au fost jurnaliștii Mirel Curea și Dan Andronic, alături de prozatorul Octavian Hoandră.

Aceștia au discutat despre un subiect larg dezbătut în prezent, cazul profesorului de la SNSPA, care este acuzat de hărțuire sexuală de către fostele studente ale acestuia.

Situația privită în calitate de părinte

Prozatorul Octavian Hoandră a evidențiat cât de prost trebuie să se simtă cei care condiționează femeile pentru a avea relații cu ele. Însă jurnalistul Dan Andronic această perspectivă este una „ușor literară”.

Vorbind pe larg despre acest subiect, jurnalistul Dan Andronic a privit acest caz din perspectiva unui părinte. „Eu acum aș privi dintr-un punct de vedere al unui tată, al unui părinte”, sunt declarațiile făcute de Dan Andronic. După cum a mai evidențiat acesta, unul dintre lucrurile care se întâmplă atunci când are loc această situație, pe lângă faptul că este un comportament abject, este să se distrugă viețile unor copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pe de altă parte, nu faci altceva decât să distrugi viețile unor copii. Pentru că ei, când intră la facultate, sunt copii. Sunt niște copii care își doresc să facă o familie și își doresc să termine o facultate. Să aibă o carieră. Și primul contact pe care îl au este, dacă au ghinionul să facă parte din categoria asta, să intre în ghearele unui profesor care se uită ca la o bucată de carne”, a declarat Dan Andronic.

O traumă

Dan Andronic a evidențiat în continuare că părinții își trimit copiii la școală ca să învețe, și nu ca să fie „mutilați”.

„Încă o dată ne trimitem copiii la școală. Și rămân copii pentru noi toată viața ă înveți. Nu ca să iasă mutilați, pentru că așa ceva te mutilează pe viață. Și ca părinte, nu ai decât un singur lucru de făcut. Ce spunea Mirel la un moment dat. Dar asta este o absurditate, să te duci și să-ți faci dreptate singur”, a mai precizat Dan Andronic.

Denunțarea faptelor

Prozatorul Octavian Hoandră a precizat că, după cum spune legea, la 18 ani oamenii sunt priviți ca adulți. Iar atunci ceea ce ar trebui să facă este să denunțe faptele.

„Legea hotărăște că de la 18 ani ești deplin stăpân pe gesturile tale. Dar atunci ar trebui, de la 18, dacă ești tot stăpân pe gesturile tale, să te duci să și spui”, a evidențiat el.

Însă, Dan Andronic a evidențiat că acesta este un aspect complicat. A mai adăugat și că victimelor le este rușine și își doresc să termine o facultate.

„Pentru că vede că e o complicitate în interiorul facultății. Și aici pleacă tot de la conducerea facultății” a mai adăugat acestea.

Ediția integrală a podcastului „Contrapunct”, din data de 31 iulie, poată fi vizionată integral aici.

Revista presei