Din cauza creşterii neaşteptate a numărului de bebeluşi abandonaţi din spitale şi a lipsei de fonduri, s-a ajuns la o criză de scutece şi materiale igienico-sanitare. Asociaţia Young Initiative, împreuna cu Biblioteca Metropolitană Bucureşti Filiala „Ion Creangă” au luat act de această situaţie şi au demarat o campanie urgentă de strângere de fonduri şi de colectare de scutece pentru a încerca sa amelioreze pe cât posibil problema acestor bebeluşi.
Bebeluşii afectaţi au fost abandonaţi de către părinţii lor, fie în spital, fie direct în centrul de plasament. Aceştia sunt plasaţi în Centrul Primire Urgenta Copil Abuzat Sector 4, ce se află în subordinea DGASPC Sector 4 Bucureşti. În acest centru se afla copii cu vârste cuprinse între 0 şi 9 ani, iar Asociaţia Young Initiative organizează aici proiectul educaţional „Punţi către cunoaştere”.
În prezent, în centru sunt prezenţi 34 de bebeluşi, dintre care trei cu handicap. În ultima perioadaă, numărul bebeluşilor abandonaţi (ce au vârste cuprinse între 0 şi 3 ani) a crescut vertiginos, depăşind orice aşteptări şi estimări.
Oricine poate veni în sprijinul acestor copii prin donaţii directe de scutece şi materiale igienico-sanitare în centrul de colectare deschis în Str. General Christian Tell din cadrul Filialei „Ion Creanga” a Bibliotecii Metropolitane, sau prin donaţii în conturile de mai jos, prin transfer bancar sau cu cardul prin PayPal>
Cont RON: RO88RNCB0075115267840001 (BCR) Cont EURO: RO34RNCB0075115267840003 (BCR); SWIFT: RNCBROBU