Evenimentul Zilei > Actualitate > SITUAŢIE CRITICĂ. Vişinel aruncă în stradă bolnavii de cancer din Timişoara. Vrea o chirie de şapte ori mai mare de la spital!
SITUAŢIE CRITICĂ. Vişinel aruncă în stradă bolnavii de cancer din Timişoara. Vrea o chirie de şapte ori mai mare de la spital!

SITUAŢIE CRITICĂ. Vişinel aruncă în stradă bolnavii de cancer din Timişoara. Vrea o chirie de şapte ori mai mare de la spital!

Autorităţile locale din Timişoara trebuie să găsească rapid o soluţie pentru a muta Clinica de Oncologie în alt sediu, după ce proprietarul clădirii îşi cere în instanţă drepturile.

După scandaluri şi negocieri, proprietarul clădirii în care funcţionează clinica de Oncologie din Timişoara, Vişinel Stanca, a trimis o notificare primăriei prin care anunţă că nu mai vrea să prelungească contractul de închiriere şi că au termen până la sfârşitul anului să elibereze clădirea. Vişinel Stanca încasează aproape 4.000 de euro lunar din chiria unei clinici a Secţiei de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara, dar vrea de şapte ori mai mult.
Primarul Nicolae Robu are două variante: fie mutarea clinicii, fie o nouă negociere cu proprietarul clădirii. „Contractul expiră în 31 decembrie. Căutăm soluţii pentru mutarea clinicii. Avem timp să găsim o nouă locaţie, poate nu mutăm clinica”, a explicat primarul Nicolae Robu. O posibilă locaţie este fostul  sediul al Poliţiei Locale de pe strada Lorena. Robu a precizat că i-a cerut directorului Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, să prezinte o situaţie cu spaţiul necesar şi cu spaţiul care se foloseşte în mod curent. 
Scandalul între autorităţile locale şi acesta este unul mai vechi, care a început după ce Primaria Timişoara a restituit clădirea în care funcţionează acum spitalul foştilor proprietari, în 2006. Clădirea îi apartine, de fapt, Monicăi Mihai, o timişoreancă ce locuieşte în Austria, fiica soţiei lui Vişinel Stanca.
El a ameninţat în nenumarate rânduri că merge peste bolnavi şi se mută în clinică. În aprilie însă, Stanca a fost de acord să încheie un contract cu municipalitatea, prin care aceasta se angajează să îi achite o chirie de 2,30 euro/mp/lună pentru sediul care măsoară 1.600 mp. Suma pe care şi-o doreşte, de fapt, drept chirie este de 7 ori mai mare. Vişinel spune că rezonabil ar fi să primească 14 euro/mp/lună pentru clădire, atât cât a cerut iniţial municipalităţii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News