Moartea fetei a dus la o anchetă în Alba, după ce s-a constatat că micuța a fost plimbată prin 4 spitale în urma unei înțepături cu un cui, arată b1.ro.

Daniela acuza dureri la piciorul stâng. Medicul specialist a consultat-o, i-a aplicat local o cremă, a fost pansată şi i s-a recomandat un tratament cu un medicament antiinflamator timp de şapte zile.

Diagnosticul pus la spitalul din Blaj a fost de „plagă înţepată picior stâng, veche de aproximativ trei zile, închisă, fără probleme". Peste doar două zile, asistentul maternal a apelat la serviciul de urgenţă 112 în condiţiile în care fetiţa acuza dureri de spate, de picior, dureri la nivelul maxilarului şi nu putea să înghită.

Aceasta a fost transportată la spitalul din Blaj, iar medicul de acolo a recomandat transferul fetei la Spitalul de Boli Infecționase Alba Iulia.

"Conform notei de informare a unităţii spitaliceşti din Alba Iulia, în cadrul serviciului de urgenţă, minorei i s-au efectuat următoarele investigaţii medicale: probe biologice, consult pediatric, consult boli infecţioase şi examen computer tomograf. S-a dispus transferul minorei cu elicopterul SMURD la Cluj, însă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, elicopterul a fost redirecţionat spre UPU Pediatrie Mureş", se afirmă în raportul întocmit după decesul fetei.

Managerul Spitalului Judeţean Alba a declarat că a hotărât deschiderea unei anchete interne în legătură cu modul în care s-a realizat intervenţia medicilor la Alba Iulia.

Fetita a fost internată apoi la Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş. Spitalul nu avea însă ser antitetanos şi a cerut ca medicamentul să fie adus de la Cluj. Pentru copilă, intervenţiile au venit mult prea târziu.

În după-amiaza zilei de 5 august, asistentul maternal profesionist a fost contactat telefonic de reprezentanţii Spitalului din Târgu Mureş, care i-au comunicat faptul că fetița a murit.

Poliţia a demarat o anchetă in rem pentru infracţiunea de omor din culpă.