“Două operaţiuni teroriste au avut loc la Damasc împotriva unui sediu al securităţii statului şi împotriva uneia dintre ramurile serviciilor de securitate şi primele elemente ale anchetei indică responsabilitatea Al-Qaida”, a precizat televiziunea siriană, menţionând că este vorba de atentate sinucigaşe cu vehicul capcană.
Potrivit BBC, în atacuri au murit numerosi civili, precum si militari.

Televiziunea siriană a difuazat imagini cu cladirile grav avariate si cu ambulantele care preluau ranitii.
Autorităţile susţin că teroristi sinucigasi al-Qaida au detonat vehicule pline cu explozibili, în vreme ce activistii de opozitie afirmă ca guvernul a orchestrat atacurile pentru a influenta observatorii Ligii Arabe, care au sosit în Siria aseară.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a promulgat recent o lege ce prevede condamnarea la moarte a oricărei persoane ce furnizează arme “teroriştilor”.

Legea prevede pedeapsa capitală pentru cei care furnizează arme sau care contribuie (prin furnizare) la comiterea de acte teroriste, a precizat agenţia oficială de stat.

Această lege prezidenţială prevede condamnarea la “15 ani de muncă forţată a tuturor celor care fac contrabandă cu arme” şi la “muncă forţată pe viaţă în cazul în care contrabanda cu arme este efectuată în scopuri comerciale sau pentru a comite acte teroriste”.