Siri, o secretară inutilă în România

Siri, o secretară inutilă în România

Aplicaţiile vocale de pe smartphone sunt nefolositoare pentru ţara noastră.

Deşi au fost prezentate ca o mare inovaţie tehnologică, secretarele virtuale de pe smartphone-uri par să nu fie atât de utile.

Am invitat la un interviu două dintre cele mai lăudate şi mai populare secretare, Siri de pe iPhone şi Skyvi de pe telefoanele cu Android.

Bineînţeles, întrebările au fost în limba engleză pentru că nu există o variantă în limba română şi cel mai probabil nici nu se va lansa una în viitorul apropiat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Să presupunem că eşti în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi vrei să găseşti un restaurant în apropiere. Siri răspunde: "Îmi pare rău, Mike, nu pot rula hărţi din România".

Sistemul era lăudat că-l poţi folosi pentru a te anunţa exact când ajungi în dreptul magazinului alimentar şi te va atenţiona că trebuie să cumperi lapte sau pâine. Din nou, Siri nu poate decât, eventual, să-ţi stabilească o alarmă, un lucru banal pe care îl faci din degete în 4-5 secunde.

Şi pentru că lucrurile complicate le cam depăşesc pe cele două secretare, încercăm cu întrebări mai uşoare, cum ar fi, de exemplu, "Unde este România?". Skyvi îţi răspunde sec: "Nu am găsit nicio Românie pentru tine". Siri repetă aproape obsesiv că nu poate prezenta hărţi cu această ţară. Mai mult, nu ştiu nici măcar despre celebrul mit al lui Dracula din Transilvania. Iar când vine vorba de Nicolae Ceauşescu, Siri îţi găseşte, online, un contact al unuia care nu are absolut nicio legătură cu familia dictatorului. Citiţi şi:

  • Siri de la iPhone 4S şi sexul tehnologiei. AFLĂ cum îi poţi schimba vocea lui Siri | VIDEO
  • Dovada că între o femeie şi un robot nu e nicio diferenţă | VIDEO
  • Uluitor! Ce răspunde iPhone 4S dacă îi ceri să facă sex oral!