Evenimentul Zilei > International > Sinucidere sau crimă?! Cum a murit miliardarul-pedofil Jeffrey Epstein
Sinucidere sau crimă?! Cum a murit miliardarul-pedofil Jeffrey Epstein

Sinucidere sau crimă?! Cum a murit miliardarul-pedofil Jeffrey Epstein

Moartea miliardarului-pedofil a zguduit America şi mulţi se întreabă dacă nu cumva se ascunde cu totul altceva în spatele acestei „sinucideri”.
Sunt voci care spun că oameni politici de vârf, foşti preşedinţi, milionari şi miliardari răsuflă uşuraţi după aflarea veştii că Jeffrey Epstein şi-a pus capăt zilelor. Deşi avea regim de supraveghere maximă a reuşit să se stranguleze.
New York Post a raportat că Jeffrey Epstein, cu o înălțime de peste 1,80 m, a fost găsit spânzurat în celula închisorii  din Manhattan, cu un cearșaf înfășurat în jurul gâtului și agăţat de vârful  patului supraetajat.
Se pare că pedofilul-condamnat s-a sinucis, îngenunchind pe podea  strangulându-se de rama patului supraetajat, a declarat o sursă a poliției sub anonimat.
Dar mulţi experţi afirmă că: „fiind un bărbat de 1,80 înălţime este greu de crezut că a reuşit să se stranguleze. Avea nevoie de o distanţă mult mai mare pentru a se sufoca”. Apoi, spun experţi, „în acele momente intervine reflexul de supravieţuire, se dă o luptă crâncenă atunci când un individ se spânzură… doreşte să renunţe”.
„La o strangulare lentă moartea apare numai după minute lungi, uneori mai mult de zece, iar persoana este agitată cu spasme, picioarele căutând cu disperare sprijin. În cazul Epstein aflăm că a murit în genunchi, deci a avut sprijin”.
Epstein a fost descoperit în celula sa de la Unitatea Specială a Centrului Corecțional Metropolitan, în jurul orei 6:30, în dimineața zilei de  sâmbătă, a declarat Biroul federal al închisorilor.  Angajații au încercat să-l resusciteze,  a fost dus la infirmerie în incinta închisorii, apoi transportat cu ambulanța la NewYork-Presbyterian Lower Manhattan Hospital, unde a fost declarat mort. 
FBI și Departamentul de Justiție investighează incidentul, iar procurorul general al SUA William Barr  a declarat că sunt „nereguli grave la această unitate”.  Barr a promis că autoritățile „vor afla cele întâmplate”, spunând că acest caz împotriva lui Epstein a fost „foarte important pentru Departamentul de Justiție și pentru mine personal”. 
Un alt aspect interesant, unul dintre cei doi angajaţi care au fost repartizați să-l păzească pe Epstein (!), nu era  ofițer federal cu drepturi depline, a raportat The New York Times.  Oficialii penitenciarului au spus că numai unul dintre ei lucra în mod normal ca ofițer de pază, dar nu au spus ce pregătire avea celălalt angajat, potrivit nypost.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: