Singurul parc construit de la zero după 1989, inaugurat în Capitală

Bucureştiul se poate bucura de un nou parc destinat atât copiilor cât și adulților. Noul parc construit pe Bulevardul Timişoara nr. 10 din Sectorul 6 al Capitalei, și-a deschis porţile la acest final de săptămână.

Noul parc al Sectorului 6 este amplasat pe o fostă autobază a doi operatori de salubrizare, practic, o groapă de gunoi. A fost scos pavimentul de beton de pe întreaga suprafață, iar piatra spartă rezultată a fost folosită pentru repararea aleilor din sector, în acest fel realizându-se o economie importantă la bugetul local.

„Parcul nou din Bulevardul Timişoara nr. 10 este unic în ţară, având în vedere faptul că, după anul 1989, nu s-a mai construit niciun parc de la zero în zonele centrale ale oraşelor mari. Acesta beneficiază de o suprafaţă generoasă, de aproximativ 20.000 mp, suprafaţă ce a rezultat prin reconversia unui fost teren industrial în zonă verde. Mă bucur să creştem împreună suprafaţa de spaţii verzi a sectorului, ceea ce înseamnă pentru noi toţi un mediu mai curat şi, evident, mai sănătos”, a declarat pentru EVZ, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Dotările Parcului Timișoara, din Cartierul Drumul Taberei

Parcul beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dotate cu suprafeţe antitraumă, plus un leagăn incluziv, destinat copiilor cu dizabilităţi motorii. La acestea, se adaugă terenuri de forbal și baschet, diferențiate pentru categorii de vârstă, precum şi aparate de fitness urban. În ceea ce priveşte amenajarea spaţiului verde, în acest parc a fost montat gazon nou, sistem automat de irigaţii şi au fost plantaţi 240 de arbori (brazi argintii, platani, tei şi arţari) şi aproximativ 1.600 de arbuşti ornamentali, inclusiv 874 trandafiri. Parcul beneficiază de alei pavate şi sistem de supraveghere video, inclusiv Wi-fi gratuit. Aici se regăsesc, de asemenea, cişmele publice şi o fântână arteziană deosebită, plus foişoare şi pergole.

Foișorul șahiștilor Vizitatorii vor avea la dispoziţie 120 de bănci pentru odihnă şi alte 120 de coşuri de gunoi pentru păstrarea curăţeniei. Denumirea parcului are dublă însemnătate: nu este legată doar de numele bulevardului pe care se află, ci și de momentul Revoluției Române. La 30 de ani de la recâștigarea libertății, autoritățile locale onorează orașul-martir, de la care a început, în Decembrie, căderea comunismului.

Pe 1 Decembrie, din acest parc nou au fost aprinse și luminile de sărbătoare în tot sectorul, un moment devenit tradiție în ultimii ani, pentru copiii din comunitate, alături de primarul Gabriel Mutu.

Sectorul 6 al Municipiului București are, în acest moment, toate parcurile modernizate, dar și peste jumătate din cele aproximativ 120 de locuri de joacă, din cartiere, toate aceste investiții având loc în ultimii trei ani și jumătate.