Aceasta pentru că, în regiunea Amur, în Extremul Orient rusesc, va începe săpămâna aceasta un surprizător șantier: un teleferic destinat să lege Blagovechtchensk (Rusia) și Heihe (China), a anunțat guvernul regional, informează Russia Beyond.

„Evenimentul de deschidere, care va marca începutul lucrărilor de construcție, va avea loc joi. Debutul proiectului va fi dat, simbolic de o barjă în mijlocul fluviului Amur. După apăsarea unui buton vor fi turnate instantaneu, în China și în Rusia, fundațiile de beton ale viitoarelor terminale internaționale”, se arată într-un comunicat.

„Proiectul acestu teleferic este unic și ambițios. Nici un stat din lume nu-l are. Telefericul va fi un nou simbol al consolidării relațiilor noastre frontaliere. Acest proiect va avea un efect multiplicator iar dezvoltarea infrasructurilor turistice va începe. Și aceasta va deveni cu siguranță un pol de atracție pentru companii”, a declarat guvernatorul regiunii Amur, Vasili Orlov.

Construcția este realizată în cadrul unui parteneriat public-privat cu Region Group care a anunțat un volum de investiții de 3,5 miliarde de ruble.

Cu o lungime de aproape un kilometru, această structură a permite, începând cu al doilea semestru al anlui 2022, legătura între malurile fluviului în doar șase minute, cu o capacitate de 457 de pasageri pe oră și 6-7000 de persoane pe zi.

Telefericul va fi compus din patru linii și va funcționa asemeni unui funicular. Conceptul arhitectural a fost dezvoltat de biroul olandez UNStudio, unul din cele mai apreciate birouri e arhitectură din lume. De notat că cele două orașe vor fi, la sfârșitul acestui an, legate și printr-un pod aflat la ora actuală în faza finală de construcție.