Potrivit Biroului Naţional Sindical, veniturile angajaţilor vor fi micşorate, deoarece aceştia vor fi nevoiţi să plătească contribuţii sociale în valoare de 35%, plus impozitul pe salariu de 10%.

Sub sloganul "Nu experimentelor sociale pe români!" liderii sindicali spun că transferul contribuţiilor la CAS şi CASS exclusiv pe umerii angajaţilor, încalcă convenții internaționale ratificate de România cu privire la sistemele de securitate socială și directive europene.

„Din 119 de ţări care au implementate un sistem de protecţie socială şi a căror fiscalitate este monitorizată, nici măcar una nu are în întregime această sarcină alocată exclusiv angajatului", a spus liderul BNS Bihor, Nicolae Morgovan.

În acest context, sindicaliștii amenință cu proteste de stradă dacă Guvernul nu va renunța la această masură. Protestele ar avea loc începând cu luna octombrie, dar s-ar putea intensifica dacă Guvernul nu renunţă.

„În primă fază vrem să le atragem atenţia guvernanţilor cu privire la efectele măsurii pe care vor să o impună, astfel încât să renunţe la ea. În cazul în care nu se întâmplă nimic, într-o fază ulterioară vom trece la organizarea de proteste în toată ţara”, a mai afirmat Morgovan, conform Antena3.