Evenimentul Zilei > Actualitate > Sindicaliștii din Sănătate dau de pământ cu legea lui Bănicioiu
Sindicaliștii din Sănătate dau de pământ cu legea lui Bănicioiu

Sindicaliștii din Sănătate dau de pământ cu legea lui Bănicioiu

Sindicaliștii din Sănătate îl acuză pe ministrul Nicolae Bănicioiu că propunerile legislative prezentate public drept soluții de creștere salarială nu sunt reale.

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară dau de pământ cu cu legea lui Bănicioiu prin care se propune ca soluție de creștere salarială legalizarea plăților informale și plata suplimentară pentru activitatea prestată în plus, în regim privat, în spitalele publice, precum și față de posibilitatea finanțării spitalelor de autoritățile locale.

Sindicaliștii cer soluții de majorare salarială în cadrul programului normal de lucru și acuză autoritățile că soluțiile oferite sunt un truc.

Ei vor ca proporția alocată spitalelor din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate să crească la 60%, introducerea salariului minim în Sănătate, scoaterea salariaților din acest domeniu din categoria bugetarilor și introducerea asigurărilor complementare de sănătate.

Sindicaliștii mai spun că legalizarea plăților informale e o măsură imorală care va privilegia pacienții cu bani care vor accesa cadre medicale foarte bine pregătite, ceea ce ceilalți pacienți nu vor putea face.

În plus, poziția în ierarhia spitalului va avantaja medicii șefi de secție și cadrele universitare, cu acces mai ușor la materiale sanitare și medicamente și îi va dezavantaja pe cei care nu au contact direct cu pacienții, în condițiile în care un pacient este tratat de o echipă și nu doar de un medic-vedetă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: