Evenimentul Zilei > Social > Sindicaliştii din educaţie se pregătesc de grevă
Sindicaliştii din educaţie se pregătesc de grevă

Sindicaliştii din educaţie se pregătesc de grevă

Sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu boicotarea examenelor naţionale în cazul în care proiectul de ordonanţă rămâne aşa cum a fost el propus de guvern: fără sporuri salariale şi fără un fond de premiere.

Acestea au fost primele concluzii ale discuţiilor de la Ministerul Muncii care au avut loc aseară. Deşi ar fi trebuit să fie ultima rundă de negocieri, sindicaliştii şi reprezentanţii guvernului nu au ajuns la un consens.

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, Constantin Ciosu, secretar general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), şi Marius Nistor, preşedinte executiv al Federaţiei „Spiru Haret”, au declarat că nu acceptă trocul propus de guvern, în care li se promitea scoaterea articolului 20, cel care lăsa loc şefilor de instituţii să disponibilizeze oameni, în schimbul păstrării în proiectul de ordonanţă a articolelor care prevăd ca fondul de premiere, salariile de merit şi sporul de antenă să nu se acorde în anul 2009. Astăzi, de la ora 10.00, la Colegiul „Mihai Viteazul”, sindicaliştii din educaţie vor hotărî care sunt măsurile pe care le vor lua în perioada următoare. Ei nu exclud greva generală. Până la închiderea ediţiei, sindicaliştii din celelalte ramuri nu ieşiseră de la negocieri.