Evenimentul Zilei > Actualitate > SIMULARE la nivel NAȚIONAL pentru a testa reacția în cazul unui CUTREMUR MAJOR
SIMULARE la nivel NAȚIONAL pentru a testa reacția în cazul unui CUTREMUR MAJOR

SIMULARE la nivel NAȚIONAL pentru a testa reacția în cazul unui CUTREMUR MAJOR

Ministrul Afacerilor Interne (MAI) desfășoară la această oră un exercițiu amplu privind reacția echipajelor de salvare în cazul unui cutremur de peste 7 pe Richter. Aflat la o conferință de presă, Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat a declarat că la această simulare participă toate forțele de intervenție necesare, inclusiv armata.

Oamenii vin de acasă și participă. Este un exercițiu real. Forțele deja intervin, a fost o alertă la nivel național și o să fie în continuare. Unele forțe vor începe de la Ciolpan deplasarea către București. Nu deplasăm toți oamenii, că nu are rost. Dacă oamenii văd coloane mari de pompieri, să nu intre în panică. Testăm timpii de reacție”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă.

Secretarul de stat în cadrul MAI a mai declarat că acest exercițiu este extrem de important și că, în caz de urgență, vor interveni și mai multe forțe private, iar costurile acestora vor fi acoperite de stat.

Avem nevoie, în caz de urgență, de camioane, macarale private, iar ambulanțele private vor fi trimise la cazurile de rutină. Avem voie, prin declarare, la rechiziționare”, adaugă Arafat.

În cadrul aceleiași conferințe și ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a subliniat că acest exercițiu are rolul de a descoperi lacunele în pregătirea echipajelor de salvare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: