Simona Halep nu va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Tenismena avea îndoieli legate de prezența în Brazilia, din cauza virusului Zika, și a declarat că sănătatea este mai importantă decât sportul.„Această declarație mi se pare jignitoare“

Între timp, Halep fost deranjată că n-a fost desemnată portdrapel al delegației olimpice a României, la Rio de Janeiro, distincția fiind primită de gimnasta Cătălina Ponor. „Și eu mă gândeam că voi fi eu sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita, din punctul meu de vedere, dar decizia a fost luată. O felicit și pe Cătălina Ponor, pentru că este o mare onoare să fii portdrapel la Rio“, a spus Halep, care a primit o replică dură din partea lui Marian Drăgulescu.


Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor desfășura în perioada 5-21 august


„Am tot respectul pentru Simona dar această declaraţie mi se pare jignitoare la adresa mea, a Cătălinei şi a celorlalţi sportivi care au adus României medalii europene, mondiale şi olimpice!!! Onoarea revine celei care a câştigat cele mai multe medalii pentru România“, a tunat gimnastul.

„N-are de ce să se supere“

Halep nu a spus cu subiect și predicat că nu va participa la Rio, dar decizia este deja luată. „Nu sunt sigură că voi merge la Rio din cauza virusului Zika. Atunci când voi ști sută la sută, voi anunța. Încă mă interesez, încă vorbesc cu doctorii. Fiecare sportiv are gândurile lui și trăiește în pielea lui. Eu îmi doresc familie, îmi doresc să am copii sănătoși“, a afirmat Simona.

Însă, Ion Țiriac a lămurit situația și a precizat că tenismena nu va concura în Brazilia. „Cristina Neagu e cea mai bună handbalistă în acest moment. Halep e sportivul român care apare cel mai mult la televizor, dar ea nu merge la Rio. N-are de ce să se supere că nu este portdrapelul“, a spus Țiriac.