Simona Halep rămâne preferata românilor pentru al doilea an consecutiv. TOP EVZ 2018

Simona Halep rămâne preferata românilor pentru al doilea an consecutiv. TOP EVZ 2018

Cititorii Evenimentului zilei au decis că Simona Halep (fiind votată de 43,83% dintre participanţii la sondaj) este personalitatea non-politică ce le-a captat cel mai mult atenţia în 2018. Primul titlu de Grand Slam pe care jucătoarea de tenis, originară din Constanţa, l-a cucerit în carieră la Roland Garros, dar şi dominarea clasamentului WTA de pe prima poziţie au fost atuurile decisive care au impus-o pe Halep în Topurile EVZ.

Dominaţia Simonei Halep a fost evidentă

Halep termină anul 2018 pe primul loc în clasamentul mondial pentru al doilea an la rând şi are cel mai bun procentaj de victorii în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA): 80,7%.

Constănţeanca a participat la doar 17 turnee, dar a obţinut 46 de victorii şi a pierdut 11 partide, conform WTA. Halep a câştigat titlul la Shenzhen, Roland Garros şi Montreal, iar la Australian Open, Roma şi Cincinnati a fost finalistă. Cifrele ei ar fi putut fi şi mai bune spre finalul anului, dar accidentarea la spate a silit-o să se retragă, inclusiv de la Turneul Campioanelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amintim că Halep a primit din partea WTA premiul „Jucătoarea anului 2018” în urma unei anchete la care au participat jurnaliștii din toată lumea, dar și fanii acesteia. De asemenea, WTA a desemnat meciul dintre Simona Halep şi germana Angelique Kerber, din semifinalele Australian Open, drept cel mai frumos joc care s-a disputat în acest an la un turneu de Grand Slam.

Recent, Simona Halep a început a 60-a săptămână ca lider mondial WTA. A fost a 44-a săptămână consecutiv în postura de număr 1 mondial și a 48-a din 2018.

 

Intervenţiile lui Raed Arafat, apreciate de români

Raed Arafat este un medic român de origine palestiniană, născut în Siria şi specializat în anestezie-terapie intensivă. A crescut în Nablus, Cisiordania, iar în 1981 a venit în România pentru a studia Medicina. În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) în Tîrgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă. Din 29 ianuarie 2014 și până în prezent este secretar de stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Intervenţiile sale în diferite situaţii de criză din Romnânia, dar şi aportul său la Exerciţiul Seism 2018 l-au impus pe locul doi în Topurile EVZ (n.r. – fiind votat de 16,11% dintre participanţii la sondaj).

 

Ioan-Aurel Pop, posibil candidat la alegerile prezidenţiale?

Ioan-Aurel Pop, istoric român, profesor universitar și rector al Universității BabeșBolyai din Cluj Napoca, dar și membru titular și președinte al Academiei Române a fost preferat de 10,48% dintre cititorii EVZ, cu toate că în primăvara acestui an a fost implicat în imensul scandal generat de publicarea unei liste cu peste 200 de persoane despre care Revista 22 a afirmat că au fost colaboratori ai Securității.

Articolul a fost publicat de unul din angajații Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securități, iar atacul a fost centrat pe Ioan Aurel Pop. Aşa cum a demonstrat Evenimentul zilei, totul a fost o intoxicare menită să-l scoată din joc pe reputatul intelectual despre care se spune că ar putea fi o variantă la alegerile prezidenţiale din 2019. Deşi hăituit și calomniat, imediat după câștigarea alegerilor pentru președinția Academiei Române, istoricul a respins acuzațiile de colaborare cu Securitatea comunistă cu acte.

Patriarhul Daniel şi cea mai mare realizare

Sfinţită la 25 noiembrie, după opt ani de la începerea construcției, de Preafericitul Daniel, Patriarhul României, de Sanctitatea Sa Bartolomeu I Patriarhul Constantinopolului, de Înaltpreasfințitul Mitropolit Hrisostom de Patra (Grecia), alături de ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, Catedrala Mânturii Neamului reprezintă unica realizare cu adevărat notabilă a Centenarului Marii Uniri. Acest aspect i se datorează în cea mai mare parte eforturilor asidue ale Patriarhului Daniel, liderul Bisericii Ortodoxe Române, care a obţinut astfel 8,91% dintre voturile cititorilor care au participat la sondajul Topurile EVZ.

 

Corina Crețu se luptă cu PSD din interior

Corina Crețu, comisar pentru Politică Regională al Comisiei Europene, s-a remarcat în acest an, pe plan intern, în urma deselor conflicte pe care le-a avut cu conducerea PSD, formațiune din care face parte, dar și cu membri ai Guvernului. Comisarul european a reproșat oficialilor români că nu își dau interesul să atragă fonduri europene. Crețu și Vâlcov au avut discuții aprinse prin intermediul presei și al rețelelor de socializare.

Corina Crețu este foarte apreciată la nivelul Comisiei Europene. Președintele Executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, spune frecvent că este necesară prezența Corinei Crețu în forurile europene și în viitorul mandat al CE. Ea a obținut 7,00% din voturile cititorilor EVZ.

 

„Tricolorii” mici, eroii sportului românesc în 2018

Naționala U21 a României a cules laurii în fotbalul mioritic în acest an datorită calificării istorice la Campionatul European, obținând astfel 4,29% dintre voturile cititorilor care au participat la Topurile EVZ.

După o pauză de două decenii, „tricolorii” mici au izbutit să obțină biletele către un nou turneu final continental, ultima lor participare la acest bal fotbalistic a avut loc în 1998, când România a organizat acel EURO. De această dată, naționala de tineret condusă de Mirel Rădoi a terminat pe primul loc în Grupa 8 din preliminariile pentru EURO 2019, eveniment ce va fi găzduit de Italia și San Marino în perioada 16-30 iunie 2019. Aici, România U21 va juca în grupa C, alături de „granzii” Anglia, Croaţia şi Franţa. „Va fi o generaţie mai bună ca a noastră (n.r. - Generația de Aur), e un grup enorm de mare, o să îi tragă după ei pe cei care vin din spate”, a declarat Gică Hagi, fostul mare decar al reprezentativei României.

 

 

Mălăele a fost anul acesta Ilie Moromete

Actorul, regizorul, graficianul, tenismenul Horațiu Mălăele a reușit și anul acesta să fure inimile românilor, cititorii EVZ plasându-l printre primii în topul celor mai îndrăgite personalități din țară. Nici nu i-a fost greu, dacă ținem cont de carisma lui Horațiu și de lansarea filmului Moromeții 2, peliculă care s-a bucurat, în acest sfârșit de an, de un suces răsunător.

 

Ușeriu a învins „Drumul de gheaţă” de trei ori

La jumătatea lunii martie, bistriţeanul Tiberiu Ușeriu se impunea a treia oară consecutiv în Ultramaratonul Arctic, la capătul unei curse epuizante, încheiate în 7 zile și aproape 5 ore. Un exemplu extraordinar de voinţă, putere fizică şi psihică desprinse parcă de pe altă lume. Pentru performanţa sa, Tiberiu Ușeriu a obţinut 3.02% dintre voturile celor care au participat la sondajul Topurile EVZ.

 

Eduard Hellvig, șeful SRI care a desecretizat protocoalele

În luna mar tie a aces tui an, directorul SRI, Eduard Hellvig, a decis să deschidă cutia Pandorei și să desecretizeze Protocoalele încheiate între instituție și DNA și Curtea Supremă.

În luna august, directorul SRI spunea că nu mai există niciun protocol care să aibă legătură cu înfătuirea Justiției. „Am ordonat auditul cu privire la existenţa protocoalelor înainte ca subiectul să fie temă publică, am denunţat protocoalele care aveau legătură cu înfăptuirea justiţiei în România şi am început procesul de desecretizare a acestora”, a declarat Hellvig. Directorul SRI a reușit schimbarea garniturii de șefi din SRI din perioada Maior-Coldea.

Helvig a obținut 1,89% din voturile cititorilor EVZ.

 

Medicul care a găsit leac pentru cancer

Michael Schenker, doctor primar în Oncologie medicala, șef lucrări în cadrul Universității de Medicină din Craiova, s-a remarcat în anul 2018 prin aplicarea terapiilor revoluționare anticancer cu succes fulminant. Dr. Schenker a implementat în clinica sa din Craiova, „Sfântul Nectarie”, tratamente din clasa imunoterapiei. Este printre primii oncologi în România care utilizează cu succes, cu aprobarea FDA și în mod gratuit pentru pacient prin implementarea studiilor clinice, a acestei terapii de ultimă generație. Imunoterapia a fost răsplătită cu Premiul Nobel, la ediția din acest an. Mai mult, Dr. Schenker a înregistrat succese care vor fi consemnate în cele mai mari jurnale medicale ale lumii: regresele marcante ale cancerelor aflate în stadiul patru și în peste 7 cazuri, vindecare totală.