Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în lumea muzicii românești. A decedat unul dintre cei mai iubiți artiști. Piesele lui vor rămâne în istorie
Cutremur în lumea muzicii românești. A decedat unul dintre cei mai iubiți artiști. Piesele lui vor rămâne în istorie

Cutremur în lumea muzicii românești. A decedat unul dintre cei mai iubiți artiști. Piesele lui vor rămâne în istorie

Unul dintre cei mai apreciați bluesmani și chitariști din România, Silviu Aioniță, a decedat la vârsta de 65 de ani. Acesta va fi înhumat în orașul său natal, Brăila.

Lumea muzicii este din ce în ce mai săracă. O nouă tragedie i-a șocat pe iubitorii muzicii ușoare românești. Luni s-a stins din viață unul din cei mai apreciați bluesmani și chitariști ai României, Silviu Aioniță. Artistul tocmai împlinise 65 de ani. El a fost unul dintre promotorii popularului gen muzical în România, chitara sa acompaniind toate numele de referință din blues& rock și jazz-ul românesc, scrie Libertatea.

De-alungul anilor, artistul a format mai multe grupuri, cel mai cunoscut fiind Blueservice. Chiar dacă nu mai este printre noi, el rămâne un model pentru zeci de formații. În proiectele muzicale conduse de Silviu Aioniță au cântat Sorin Chifiriuc, AG Weinberger, Mugurel Vrabete (actualmente Holograf), jazzmanul Garbis Dedeian, Eugen Caminschi (Vama), regretatul percuționist Corneliu Stroe,  ori Florin Ionescu.

Blueservice mai poartă numele de grupul „Greiilor bluesului din România”, iar liderul acestuia,  Silviu Aioniță, a fost botezat drept „Peter Green-ul României”, după numele fondatorului legendarului grup britanic Fleetwood Max. Silviu Aioniță a inaugurat și primul club de blues din țară (1993) și a fost vedeta primelor concerte dedicate genului din România.  Trupul muzicianului va fi înhumat la Cimitirul „Sfântul Constantin” din Brăila, orașul său de origine.