Evenimentul Zilei > International > Silvio Berlusconi: Aronganţa lui Nicolas Sarkozy îi depăşeşte inteligenţa
Silvio Berlusconi: Aronganţa lui Nicolas Sarkozy îi depăşeşte inteligenţa

Silvio Berlusconi: Aronganţa lui Nicolas Sarkozy îi depăşeşte inteligenţa

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, a declarat ieri, într-un interviu pentru cotidianul "Il Giornale", că Nicolas Sarkozy este o persoană "a cărei aroganţă depăşeşte inteligenţa".

"Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy este o persoană a cărei aroganţă depăşeşte inteligenţa. Era supărat pe mine", susţine Silvio Berlusconi, adăugând că Sarkozy s-a supărat în contextul nominalizării italianului Mario Draghi în fruntea Băncii Centrale Europene (BCE).

Parisul a susţinut candidatura lui Draghi în locul lui Jean-Claude Trichet în fruntea BCE, dar aştepta în schimb să obţină plecarea lui Lorenzo Bini Smaghi din directoratul băncii, pentru a lăsa un loc liber unui francez.

Acest acord a fost decis între Nicolas Sarkozy şi Silvio Berlusconi în cadrul unui summit franco-italian din aprilie 2011, dar Bini Smaghi a refuzat până în luna noiembrie să demisioneze, creând o tensiune între cele două ţări.

"Francezii l-au pedepsit pentru aroganţa sa", a adăugat Berlusconi, evocând înfrângerea electorală suferită de Nicolas Sarkozy în faţa lui François Hollande.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: