Aşa au decis, ieri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în cadrul judecă rii recursului declarat de procurori la decizia cercetării lui Pietroi în stare de libertate. În faţa instanţei, fraţii interlopului au declarat că acesta este internat de două zile la Secţia de cardiologie a Spitalului „Sf. Pantelimon“ din Capitală, din cauza unor probleme cu inima.

Puşi în faţa acestei situaţii, dar şi a unei serii de contestaţii venite de la avocaţii apărării – care susţineau că Pietroi şi presupuşii săi complicii nu au fost citaţi la adresele corecte – magistraţii au decis, pentru următorul termen, fixat mâine, o citare „ca la carte“. Astfel, inculpaţii din dosar vor fi înştiinţaţi la toate adresele disponibile, urmând ca Sile Pietroi să fie citat în nu mai puţin de trei locuri diferite: la spital, la reşedinţa din satul Căţelu, comuna Glina (judeţul Ilfov), şi la sediul consiliului local.

Ancheta CSM ar putea începe vineri

Alături de Pietroi, în această cauză mai sunt cercetaţi, în libertate, alţi opt bărbaţi, consideraţi de anchetatori „locotenenţii“ acestuia. Cei nouă au fost reţinuţi săptămâna trecută, după mai multe descinderi ale poliţiei, fiind acuzaţi de tentativă de omor, lipsire de libertate, tâlhărie, cămătărie, proxenetism şi trafic de droguri. Grupul a fost însă eliberat imediat de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în urma unei şedinţe de judecată asupra căreia planează încă suspiciuni.

Potrivit unor surse judiciare, prezente în sala de judecată şi citate, la momentul respectiv de EVZ, magistrata desemnată să judece cererea de arest preventiv ar fi dat dovadă de o clemenţă excesivă, declarând că mai are doar două luni până la pensionare şi că vrea să fie liniştită. De altfel, marţi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat deschiderea unei anchete privind condiţiile în care a avut loc şedinţa de judecată, însă numai după ce Curtea de Apel se va pronunţa în cazul recursului de mâine.