Editura Evenimentul si Capital

Moștenitorul lui Sile Dinicu, sub asediul escrocilor. Avocat terorizat de cămătari. Amenințări cu moartea și catapulte cu fecale (III)

18-03/evz-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 8092 Vizualizari

O tragedie a fost evitată când polițiștii i-au confi scat pistolul agresorului, dar chiar și așa avocatul Drăgoi s-a ales cu măselele sparte în urma unei bătăi

În episodul trecut am prezentat felul în care avocatul Cătălin Drăgoi, moștenitorul lui Sile Dinicu, a fost atras în „afaceri”, escrocat și apoi cămătărit. Drăgoi a fost păcălit că va deveni asociat într-o firmă de construcții cu multe contracte în portofoliu, în schimbul finanțării activității firmei. Pentru că nu a mai avut de unde să bage bani, după ce deja băgase niște sume importante în firma „prietenului său”, a fost convins să gajeze locuințele familiei în favoarea unor alți „prieteni” pentru un împrumut necesar capitalului de lucru al firmei care nu era a lui. Firma în care a băgat bani a intrat în insolvență, iar „prietenii” i-au executat deja două dintre apartamente, în timp ce un al treilea apartament aștepta scadența. Paguba totală a familiei Drăgoi se ridică la aproape 500 mii euro. În ciuda numeroaselor plângeri penale, 13 la număr, nicio autoritate nu a luat în serios povestea, sau aproape niciuna. Cu excepția unui polițist de la secția 4, care a devenit și el țintă pentru cămătari, în rest nepăsare totală.

A achitat datoria în ultima clipă, dar a stârnit furia „creditorilor”

După ce a fost executat de către soții Cristian și Roberta Popescu pe apartamentele 1 și 6, a venit scadența împrumutului luat de la frații Ionescu. Leonard Ionescu a convenit cu Drăgoi să-l mai amâne o vreme cu returnarea împrumutului de 48,8 mii euro gajat cu apartamentul 2 din vilă, în schimbul unei „taxe de răbdare” de 30 mii euro. Consemnarea înțelegerii s-a făcut, ca și în primul caz, olograf pe actul original autentificat la notar. Dar planul cămătarilor era altul. Frații Ionescu au demarat acțiunea de executare a imobilului. Un om din anturajul celor doi l-a pus în gardă pe Drăgoi cu privire la intenția acestora. Drăgoi a făcut rost de bani și cu un sfert de oră înainte de a se închide casieria băncii, a achitat în contul executorului atât datoria de 48,8 mii euro cât și taxele de executare aferente. Achitarea datoriei a dat peste cap planul cămătarilor de a pune mâna pe fostul apartament al lui Sile Dinicu și a stârnit furia acestora.

I-au dat teroare ca să-i ia casa

Între timp, Dumitrescu Costel a declanșat atacurile împotriva lui Cătălin Drăgoi. L-a considerat pe Drăgoi responsabil pentru împrumuturile luate de Zamfir, chiar și pentru cele luate înainte ca Drăgoi să intre în afaceri cu acesta. Pe de altă parte, frații Ionescu, înfuriați la culme pentru că rataseră executarea apartamentului 2, au revendicat „taxa de răbdare” de 30 mii de euro. Și-au luat chiar și un avocat al cărui nume nu am să-l fac public acum, dar care este cunoscut cu relații, inclusiv de rudenie, în zona justiției. Acesta a încercat să pună în executare suma de 30 mii euro, însă instanța a respins acțiunea pentru nelegalitatea respectivului înscris.

La rândul său, Cristian Popescu, care se prezintă ca antrenor de fitness și gardă de corp, cu toate că își atinsese scopul de a pune mâna pe cele două apartamente din vilă, a început să-i transmită mesaje noului său vecin, Drăgoi. Chiar dacă inițial a spus că nu-i cunoaște, Popescu l-a amenințat pe Cătălin Drăgoi în legătură cu ce urmează să se întâmple dacă nu le dă banii fraților Ionescu și lui Dumitrescu. A folosit chiar numele unor sportivi respectabili care ar fi urmat să vină „să-i rupă capul” avocatului și „să-i spargă dinții” fetei minore a acestuia. Ca să nu rămână mai prejos, Costel Dumitrescu s-a lăudat și el că „îi va aduce pe puternicii din Oradea” să facă hotel și restaurant în vila din Lascăr Catargiu și nu se va lăsa până când nu va alunga familia Drăgoi din casă. „Prietenii” lui Drăgoi, care nu de mult mimau că-i „dau respect” acestuia, acum își uniseră forțele ca „să-i dea teroare”, lui și familiei lui, pentru a pune mâna pe vila Brătienilor.

Prima plângere la 112 a fost în 2016

La sfârșitul anului 2016, a apărut prima plângere la secția 1 de poliție împotriva lui Costel Dumitrescu. Acesta spărsese broaștele porților cu un cui și aruncase cu pungi cu fecale în curtea familiei Drăgoi. Echipajul de la Secția 1, venit în urma apelului la 112, a constatat faptele, dar polțiștii au ridicat din umeri spunând că sunt simple șicane. Până în luna martie a anului 2017 au mai fost 6 plângeri, toate prin 112 și preluate de secția 1 de poliție, secție aflată peste drum de casa familiei Drăgoi. În timp ce Sorin Ionescu și fratele său, Leonard, s-au rezumat la amenințări cu bătaia, Costel Dumitrescu a amenințat inclusiv cu moartea, transmițându-i avocatului Drăgoi că îl va împușca.

Cămătarii l-au bătut în stradă, polițiștii l-au gonit de la secție

Pe data de 9 martie 2017, Sorin Ionescu și Costel Dumitrescu au trecut la fapte. L-au urmărit pe Cătălin Drăgoi pe strada Sevastopol din centrul Capitalei, unde l-au atacat violent. L-au lovit cu boxul și apoi cu picioarele și l-au lăsat lat. Lovitura primită pe la spate îi spărsese două măsele. Plin de sânge și cu fața tumefiată, Drăgoi a intrat în secția 1 de poliție. La recepție se afla un polițist, pe care Drăgoi l-a recunoscut deoarece fusese în urmă cu două zile la el acasă la o altă intervenție raportată la 112 și tot împotriva lui Costel Dumitrescu. Chiar dacă pare absurd, polițistul de la Secția 1, după ce a întrebat unde s-a produs agresiunea, l-a trimis la Secția 4, motivând că strada Sevastopol este în jurisdicția respectivei secții. I-a spus însă că e mai bine să se înțeleagă cu cămătarii ca să nu se mai ajungă la astfel de situații. Cătălin Drăgoi a ajuns la Spitalul de Urgență Floreasca unde a fost supus unei investigații medicale amănunțite. A refuzat să rămână internat și a mers la Secția 4 de poliție unde a depus plângerea, după care a fost trimis la IML pentru constatarea medico-legală.

Fostul ospătar, deținător de pistol și permis expirat

Când a început cercetările, ofițerul de la Secția 4 l-a verificat în sistem pe Costel Dumitrescu, pe care l-a identificat ca deținător de pistol și permis de portarmă, motiv pentru care a informat structura specializată a Poliției Capitalei. Aceștia l-au convocat pe Costel Dumitrescu și i-au reținut arma și permisul. Conform surselor noastre, permisul nu mai era vizat de ceva ani. Fostul ospătar mi-a confirmat cu mândrie acest lucru, cu ocazia uneia dintre discuțiile avute în timpul investigației jurnalistice. Ca fapt divers, după crima din 2012 de la coaforul Perla, când un polițist și-a împușcat soția cu arma din dotare, a existat o verificare amănunțită a deținătorilor de permise de port armă. Atunci multe arme și permise au fost reținute de la cei care nu mai corespundeau prevederilor legale.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI