Sibiul a fost inclus pe lista oraşelor cu cele mai frumoase pieţe de Crăciun din lume

Sibiul a fost inclus pe lista oraşelor cu cele mai frumoase pieţe de Crăciun din lume

Oraşul Sibiu se numără printre cele şapte oraşe cu cele mai frumoase pieţe de Crăciun din lume, potrivit unei liste publicate de cotidianul spaniol El Mundo.

Sibiul este prezentat în articolul din El Mundo sub titlul “Cel mai festiv loc din Transilvania”.

“Sibiul este un oraș din România locuit, mult timp, de o populație majoritar germanică. Principala atracție turistică este centrul vechi al orașului, cu cele trei piețe interconectate și clădiri ce îmbină perfect trei stiluri arhitectonice diferite: romantic, baroc și renascentist. La târgul de Crăciun din Sibiu vin meșteri populari din toată țara pentru a-și vinde alimentele și produsele tradiționale. Iar cei mici se pot distra plimbându-se cu un trenuleț sau patinând pe gheață”, scriu jurnaliștii de la El Mundo, citaţi de ivisit.ro.

Celelalte şase oraşe incluse pe lista celor mai frumoase pieţe de Crăciun din lume sunt: Dresda (Germania), Londra (Marea Britanie), Osaka (Japonia), Darwin (Australia), Dubai (Emiratele Arabe Unite) și Nuremberg (Germania).

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ivisit.ro, tradiția piețelor sau târgurilor de Crăciun datează, în Europa, de la mijlocul secolului al XV-lea, promotorul lor fiind oraşul Dresda. Inițial, târgul de Crăciun se organiza într-o singură zi, în lunea dinaintea Crăciunului, cu scopul de a le oferi localnicilor ocazia de a-și face aprovizionarea cu produse din carne, după perioada de post.