Concluziile primarului, după prăbușirea tavanului școlii din Sibiu. Vântul și porumbeii, marii vinovați

Concluziile primarului, după prăbușirea tavanului școlii din Sibiu. Vântul și porumbeii, marii vinovațiMaria Greavu, primar Loamneș. Sursa foto: Facebook

Tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit, miercuri dimineață, peste patru elevi din cadrul unei școli din județul Sibiu. Victimele, două fete și doi băieți au ajuns la spital. Primarul localității dă vina pe vânt pentru acest incident.

După prăbușirea tavanului școlii din Sibiu, ies la iveală concluziile primarului. Edilul din Lomeș susține că vântul și curentul ar fi de vină pentru acest incident. De asemenea, Maria Greavu (PSD), spune că o altă cauză ar fi porumbeilor care s-ar fi instalat pe tavanul fals.

Sibiu. Primarul din Loamneș, după prăbușirea tavanului școlii

Tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit, miercuri dimineață, peste patru elevi din cadrul unei școli din județul Sibiu. Școlarii au ajuns la spital cu răni grave.

Primarul susține că vântul ar fi de vină pentru acest incident. Totodată, Maria Greavu a precizat că porumbeii ar fi pătruns în incinta unității școlare și s-ar fi instalat pe tavanul fals al sălii de clasă respective.

„Singura explicaţie îi vântul şi curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Şi într-adevăr în streaşină, ne-am uitat acum foarte atenţi, şi într-o parte şi în cealaltă în dreptul acestei săli de clasă, e o găurică acolo în streaşină.

Şi probabil, prin acele două găuri, şi pe o parte şi pe cealaltă, s-a făcut un curent, uşile deschise, geamurile deschise şi în acelaşi timp am văzut că erau foarte multe excremente de porumbei.” , a spus edilul local.

Concluziile primarului, după prăbușirea tavanului școlii din Sibiu: „vântul și porumbeii”

Maria Greavu, primar localitatea Loamneș. Sursa foto: Facebook / Primăria Loamneș

Școala a fost renovată în 2004

Clădirea școlii a fost construită în anul 1936. Unitatea școlară a fost renovată în 2004. Potrivit primarului, în sala de clasă s-ar fi mai fi auzit zgomote din zona tavanului, inclusiv în ziua incidentului.

„Aici a bătut foarte tare vântul. Eu şi astăzi, dacă stau afară, nu pot să vorbesc cu nimeni la telefon. Cred că vântul a fost la un moment dat peste 80 de kilometri la oră", a explicat primarul Maria Greavu.

Potrivit primarului, în sala de clasă s-ar fi auzit un zgomot de la tavan, cu o jumătate de oră înainte ca acesta să se prăbuşească.”, a adăugat Maria Greavu, primarul localității.

„Au zis că înainte cu o jumătate de oră, o oră, au auzit ceva, un pic de zgomot şi după aceea copiii au ieşit în pauză. Cred că şi copiii au trântit uşa, pentru că este o clasă cu care am avut o grămadă de probleme. Mai trânteau uşa, geamurile", a mai spus aceasta.

Concluziile primarului, după prăbușirea tavanului școlii din Sibiu: „vântul și porumbeii”

Tavanul unei școli din Alămor, Sibiu, s-a prăbușit. Sursa foto: Google Maps

Unitatea școlară din județul Sibiu, renovată în urmă cu două decenii

Școala în care a avut loc incidentul nu a mai fost renovată de 20 de ani.  În urma apelului la 112, la școală au trimise o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, două echipaje SMURD. Potrivit directorului școlii, în încăperea respectivă învățau 13 copii, care erau în pauză în acel moment.