Si trenul nu mai vine...

Si trenul nu mai vine...

Viscolul puternic nu a afectat doar traficul rutier si aerian, ci si pe cel feroviar.

Trenurile care intrau sau ieseau chiar si ieri dupa-amiaza din Gara Bucuresti Nord, cel mai afectat nod feroviar din tara, continuau sa aiba intarzieri de pana la 300 de minute. Pe tot parcursul diminetii de ieri s-au inregistrat intarzieri ale trenurilor de mai mult de o ora.

Potrivit Ministerului Transporturilor, intarzierile au fost cauzate in parte de dificultatile de manevrare a macazelor inzapezite din Complexul Bucuresti-Nord-Grivita-Basarab.

„Intrarea sau iesirea unei garnituri in/din Bucuresti Nord se face in aproximativ  20 de minute. Pe vreme normala, aceasta durata este de doar 5-6 minute”, potrivit unui comunicat al ministerului. In total, 19 trenuri au intarziat la sosire si 14 la iesirea din Bucuresti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit directorului de trafic al CFR Calatori, Gheorghe Marcu, solutiile in astfel de cazuri sunt incalzitoarele de macaz, utilaje care n-au mai facut insa fata in urma viscolului de ieri.

Pana ieri la pranz au fost anulate mai multe trenuri pe rutele Bucuresti - Brasov si retur, Bucuresti - Pitesti, Bucuresti - Bacau, Galati - Bucuresti, Titu - Pietrosita si retur si Titu - Pitesti. Astazi nu vor circula trenurile IC 592 Timisoara - Bucuresti si Rapidul 871 Bucuresti Nord - Galati.