Evenimentul Zilei > Actualitate > Şi bărbaţii fac depresie postpartum şi îşi mai „ating” copiii
Şi bărbaţii fac depresie postpartum şi îşi mai „ating” copiii

Şi bărbaţii fac depresie postpartum şi îşi mai „ating” copiii

La fel ca mamele care au născut recent, „noii” tați pot fi la rândul lor depresivi și „își ating” frecvent copii de numai un an, arată un nou studiu publicat în Pediatrics, citat de AFP.

În cadrul studiului realizat în perioada 1999-2000, 1.746 bărbați din 16 mari orașe americane au fost chestionați cu privire la simptomele depresiei, relația cu cei mici, dar și posibilele palme „aplicate” acestora.
Per total, 7% din tați au experimentat depresie majoră. Dintre aceștia, 40% au declarat că și-au mai atins copiii, față de 13% dintre cei care nu suferă de depresie. 
Depresia postpartum este mai frecventă în rândul femeilor. Un sfert din mame fac depresie la scurt timp după ce nasc. În cele mai sumbre scenarii, ajung chiar să se sinucidă sau să-și ucidă copiii. Puține lucruri se cunosc însă depsre depresia postpartum la bărbați.
Academia Americană de Pediatrie atrage atenția asupra „obiceiului” prost de  „a atinge” copiii cu palma, mai ales la vârsta de un an, când pot fi mai vulnerabili și nici nu percep lovitura ca o pedeapsă, ca să se poată „îndrepta”. Studiile au arătat că micuții care sunt „pălmuiți” pot deveni la rândul lor agresivi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: