Și-au donat averea de 24 de milioane de dolari și s-au făcut călugări

Și-au donat averea de 24 de milioane de dolari și s-au făcut călugări Jainism / sursa foto: wikipedia

Doi indieni și-a donat toată averea, de 24 de milioane de dolari, pentru în scopuri caritabile, și s-au făcut călugări.

Cei doi indieni vor fi călugări

Doi oameni bogați din Gujarat, India, au luat decizia de a deveni călugări Jain și de a se baza în întregime pe bunătatea altora pentru a supraviețui. Ei au decis să își doneze întreaga avere în scopuri caritabile.

Cuplul din India și-a făcut averea averea în profitabila industria a construcțiilor,

Bhavesh Bhandari și soția sa au acumulat o avere impresionantă de peste 200 de crore de rupii (24 de milioane de dolari). La fel ca majoritatea celorlalți milionari, ei au dus o viață de lux, deținând case somptuoase, vehicule scumpe și cam tot ceea ce își puteau dori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum au luat decizia de a se face călugări

Dar după ce cei doi copii ai lor, un fiu de 16 ani și o fiică de 19 ani, au ales aceeași cale în 2022, cei doi au luat recent decizia de a renunța la tot și de a deveni călugări asceți jainiști.

Cuplul din Gujarati, care intenționează să trăiască în întregime din ceea ce primesc, va renunța la toate bunurile materiale, va tăia toate legăturile cu familiile și va porni într-o călătorie prin India pe 22 aprilie.

Cuplul Bhandari a promis deja să trăiască o viață de călugări, sau „Saiyam Jeevan”, cum se numește în religia lor. Iar când au participat la o procesiune de patru kilometri, în februarie, au început să își dăruiască averea. Au dat de toate, de la bani, la telefoane mobile și aparate de aer condiționat.

Renunțarea la avere nu e ceva neobișnuit în India

Cuplul a fost văzut donând în timp ce era cocoțat în vârful unui car, înconjurat de aproximativ treizeci și cinci de persoane.

Ca urmare a stilului lor oficial de viață ascetic, Bhavesh și soția sa vor avea voie să dețină două haine albe, un bol de pomană și un „rajoharan”, un simbol al modului de viață non-violent al călugărilor jainisti - o mătură albă folosită pentru a îndepărta insectele dintr-o zonă înainte de a se așeza.

Luarea unei decizii care poate schimba viața cuiva nu este neobișnuită în India. Un cuplu din Madhya Pradesh, care și-a lăsat fiica de trei ani în urmă pentru a trăi precum călugării în 2017, și-a donat, de asmenea, imensa avere. La cinci ani după ce fiul lor adoptiv a devenit un ascet jainist, un comerciant multimilionar de diamante și soția sa au făcut aceeași conversie, anul trecut, potrivit odditycentral.