Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, taxat pentru gestul din 2015. PSD nu uită și nu iartă
Ponta, taxat pentru gestul din 2015. PSD nu uită și nu iartă

Ponta, taxat pentru gestul din 2015. PSD nu uită și nu iartă

Secretarul general al PSD Mihai Fifor i-a taxat dur pe Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu după ce ALDE a ieșit de la guvernare.

El spune că în formațiunea careprinde contur acum sunt doi foști premieri care au reacționat laș și iresponsabil în situații de criză.

„Ştiţi ce este surprinzătror? Că în formaţiunea care se conturează începând de astăzi, avem doi foşti prim-miniştri. Unul care a dat bir cu fugiţii în 2015 şi a lăsat ţara de izbelişte demisionând pe Facebook, în speţă, premierul Ponta de la vremea aceea şi Călin Popescu Tăriceanu, un prim-ministru bun, de ce să nu recunoaştem, de la care ne-am fi aşteptat să dea dovadă de un pic mai multă responsabilitate în zilele acestea”, a spus Mihai Fifor la Antena3.

Declarația liderului PSD completează afirmațiile făcute după ședința CEx a PSD, când a spus că „lumea se termină astăzi aici” și că nu există motive ca partidul să facă un pas în spate.

„Este un joc politic pe care îl face orice partid. Nu se termină lumea astăzi aici, la decizia colegilor de la ALDE. Dânşii au apucat pe drumul lor, noi ne vedem mai departe de ceea ce ne-am propus să facem. De ce trebuie să facă PSD un pas în spate? Până la urmă, cei care au decis să părăsească guvernarea şi în felul acesta, în opinia mea, să înşele votul românilor, au fost cei de la ALDE, nu noi. Noi ne-am asumat faţă de români, atunci când am intrat la guvernare, o serie întreagă de obligaţii. Ne-am asumat să ducem programul de guvernare la bun sfârşit şi asta vom face”, a declarat Fifor la finalul reuniunii.

El a mai spus că apreciază colaborareacu ALDE, însă aceștia au insistat prea mult pe intrarea lui Victor Ponta la guvernare.
„Nu aş vrea să se creadă că nu apreciem modul în care colegii de la ALDE au fost lângă noi în toată această perioadă, pentru că nu suntem ipocriţi şi ar fi nedrept să nu facem astfel de aprecieri. Colegii de la ALDE au fost corecţi cu noi, ne-au sprijinit în toţi aceşti ani şi am avut o guvernare, zic eu, foarte bună. Rezultatele guvernării, bune, rele, aşa cum a fost ea, trebuie să şi le asume şi PSD şi ALDE.
Noi am spus un lucru foarte clar şi l-am spus şi astăzi domnului Tăriceanu: nu vom accepta ca Pro România să meargă la guvernare alături de PSD. E un vot al colegilor noştri din PSD şi prin urmare în felul acesta vom continua. Dacă domniile lor au decis să facă o alianţă cu Pro România, dacă domniile lor au ales să îl retragă pe domnul Tăriceanu din postura de candidat şi să îl susţină pe domnul Mircea Diaconu, toate acestea sunt hotărâri care astăzi au venit deja”, a afirmat Fifor.

El nu găsește explicații la decizia ALDE de a pleca de lângă un partid mare „ca să te duci lângă un partid aproape inexistent” și spune că hotărârea nu a fost luată astăzi, ci îndelung pregătită.