Show aerian: Forţele aeriene braziliene au spart toate geamurile Curţii Supreme de Justiţie | VIDEO

Show aerian: Forţele aeriene braziliene au spart toate geamurile Curţii Supreme de Justiţie | VIDEO

Doi piloţi ai forţelor aeriene braziliene, care au participat la un zbor de demonstraţie cu avioane Mirage-2000 de fabricaţie franceză, au zburat la o altitudine atât de joasă încât unda de şoc a spulberat toate geamurile clădirii Curţii Supreme a Justiţiei.

Avioanele militare din cadrul Forca Aerea Brasileira (FAB) au participat duminică la ceremonia tradiţională de ridicare a drapelului în piaţa Celor trei puteri (Praça dos Tres Poderes) din centrul capitalei Brasilia.

Chiar dacă nu s-au înregistrat victime, impactul zborului a fost atât de puternic încât toate geamurile Curţii Supreme s-au spart simultan. De asemenea, alte clădiri din apropiere au rămas fără geamuri.

Oamenii care au asistat la spectacolul aviatic şocaţi. Un purtător de cuvânt al FAB, a declarat că Ministerul Apărării a declanşat o anchetă şi va acoperi prejudiciile, care se ridică la aproximativ 17.000 de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comandamentul forţelor aeriene a stabilit deja că unul dintre piloţi a depăşit viteza permisă în timpul unor astfel de evenimente - în timpul zborului deasupra clădirii Curţii de Justiţie aparatul acestuia atinsese 1100 km/oră. Deocamdată, pilotul a fost consemnat la sol şi riscă o pedeapsă severă în finalul anchetei.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/D5IkQeaOpoU" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>