Sharon Stone, campioana "Zmeurei de Aur"

Sharon Stone, campioana "Zmeurei de Aur"

Pelicula "Basic Instinct 2" a reusit "performanta" de a culege patru trofee la cea de-a 27-a editie a Premiilor "Zmeura de Aur", acordate pentru cele mai proaste filme.

Ceremonia, care precede Oscarurile, s-a desfasurat sambata seara, la Los Angeles. Sharon Stone, protagonista filmului, a primit o Zmeura la categoria Cea mai proasta actrita in rol principal si una  la categoria Cel mai prost cuplu, unde a fost nominalizata alaturi de... sanii ei.

Cu un buget de 70 de milioane de dolari, „Basic Instinct 2” nu a avut incasari mai mari de zece milioane si a fost considerat de presa americana un fiasco.

De aceea, filmul a avut nu mai putin de sapte nominalizari pentru „Zmeura de Aur” si a castigat de patru ori: Cea mai proasta actrita in rol principal, Cel mai prost scenariu, Cel mai prost film si Cel mai prost cuplu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recordmanul Stallone, marele absent

Printre cele mai premiate filme ale festivitatii s-a numarat si „Little Man”, pelicula regizata de fratii Wayans si inspirata dintr-un desen animat cu Bugs Bunny.

Fimul a adunat trei „zmeurici”, pentru Cel mai prost remake, Cel mai prost cuplu de scenaristi  si  Cel mai prost actor. Proaspat divortata, Carmen Electra a castigat premiul pentru Cea mai proasta actrita intr-un rol secundar (in filmele „Date Movie” si „Scary Movie 4”), in timp ce M. Night Shyamalan a fost ales Cel mai prost actor intr-un rol secundar, dar si Cel mai prost regizor, pentru filmul Lady in the Water. Un abonat fidel al Premiilor „Zmeura de Aur”, actorul Sylvester Stallone, care a fost nominalizat pana acum de 30 de ori si a primit zece „distinctii”, a fost marele absent al serii.

Cel mai recent film al sau, „Rocky Balboa”, nu a fost o „porcarie atat de mare”, potrivit criticilor, si a scapat anul acesta de rusinoasele premii.

„Zmeura de Aur” se decerneaza anual, incepand din 1980, la initiativa lui John Wilson, un cinefil impatimit. Castigatorii sunt desemnati in urma voturilor exprimate de cei 757 de membri ai Fundatiei „Zmeura de Aur”.