Numeroși consumatori au vrut să afle ce se întâmplă cu resturile de carne rămase în shaormerii, după încheierea programului de lucru. Proprietarul unui fast food din București a elucidat misterul, dezvăluind unde ajung aceste resturi alimentare.
Shaorma este unul dintre cele mai consumate preparate de tip fast-food din România. Un fost angajat al unui fast food din Capitală a divulgat secretul legat de carnea utilizată în prepararea acestui produs. Acesta a dezvăluit ce se întâmplă cu resturile alimentare după ce shaormeriile se închid.
Carnea pentru shaorma, utilizată și a doua zi
Preparatul oriental este îndrăgit de majoritatea românilor. Unii dintre consumatori au vrut să afle dacă Ingredientele folosite pentru shaorma sunt de calitate.
Fostul angajat al unei shaormerii din București a dezvăluit ce se întâmplă cu bucățile de carne rămase la finalul unei zile. Conform acestuia carnea pentru shaorma este utilizată și a doua zi.
Bărbatul a precizat că bucățile de carne rămase sunt acoperite până în ziua următoare. Ulterior, pentru a se asigura că acestea rămân proaspete, primele două straturi sunt îndepărtate, nefiind adăugate în preparatele care ajung la consumatori.
„A doua zi când vii la muncă, aprinzi grătarul pentru a încălzi carnea. Orice magazin de kebab BUN va tăia și arunca aproximativ 2 straturi. Datorită cantității de condimente și alte lucruri din ea, este destul de sigură pentru a fi mâncată. Dacă rămâne ceva, este înfășurată cu mai multe pungi și acoperită pe timpul nopții. Cel mai mult ai voie să o reîncălzești încă o zi. Nu va rezista mult mai mult”, a spus el.
Se folosesc inclusiv marginile de carne de pe suportul din metal
Angajatul a oferit o explicație și pentru consumatorii nemulțumiți atunci când primesc o sharoma cu bucăți de carne care par reîncălzite. El a precizat că motivul acestei nemulțumiri vine din faptul că numeroase fast-food uri folosesc inclusiv carnea poziționată de pe capetele suportului metalic. Astfel, aceste bucăți ajung să fie reîncălzite, uscându-se în urma acestui proces termic repetat.
„Sunt sigur că oricine a mâncat vreodată un kebab în care carnea pare doar puțin încălzită, cu bucăți care arată ca și cum ar fi fost tăiate, cubulețe, felii de toate felurile, se întreabă ce au primit de fapt. Asta se întâmplă când carnea este pe terminate și se folosesc marginile, partea de sus și de jos. ”, a adăugat fostul angajat.
Cum se prepară carnea pentru shaorma
Proprietarii restaurantelor de tip fast-food optează pentru carnea de vită, pui sau oaie atunci când pregătesc ingredientele de bază pentru shaorma. Conform rețetei clasice orientale, peste aceasta se presară un amestec specific de condimente. De altfel, tot rețeta veche prevedea ca bucățile de carne să fie alternate pe suportul de metal expus ulterior la o temperatură înaltă.În prezent, multe proprietarii fast food-urilor aleg să cumpere carnea pentru sharoma gata pregătită.