Cu aceste recomandări nu o să mai mâncați niciodată o salată fără gust. Încearcă aceste 5 sfaturi pentru a face o salată care să fie interesantă, gustoasă și foarte sățioasă.
Fie că faci o salată verde ca garnitură sau o salată mixtă perfectă pentru cină, aceste sfaturi te vor ajuta ca preparatul să iasă nutritiv și plin de arome.
5 sfaturi pentru a face o salată bună
Iată câteva modalități de a face o salată care este sățioasă, interesantă și îndrăznesc să spun, mult mai bună decât o salată preparată la restaurant.
Adăugați cât mai mai multe legume
Gândiți-vă să adăugați legume și fructe de diferite culori și texturi pentru a da salatei ceva crocant și a o umple de nutrienți și aromă.
Puteți folosi de toate, de la roșii și castraveți suculenți la țelină și morcovi, până la legume la grătar, cum ar fi porumbul la grătar sau dovleceii la grătar. Iar uneori, adăugarea fructelor este cea mai bună soluție, cum ar fi merele Granny Smith dulci și acrișoare într-o salată de varză și citricele în salata de sfeclă cu rucola.
Adăugați cereale și nuci
O modalitate sigură de a da greutate salatei tale și de a o face și mai plăcută din punct de vedere al texturii și mai satisfăcătoare este prin adăugarea de cereale și nuci. Și este, de asemenea, o modalitate bună de a vă oferi fibre și minerale.
Aproape orice boabe fierte la alegere pot fi folosite într-o salată. Fructele cu coajă lemnoasă sunt o altă modalitate de a înălța salata cu câteva trepte. O mână de migdale prăjite sau de nuci bogate în omega 3 vor face o salată simplă mai nutritivă, mai sățioasă și mai satisfăcătoare din punct de vedere al texturii.
Adăugați fasole sau alte proteine
Fasolea și leguminoasele sunt o parte importantă a dietei mediteraneene și, din fericire, acestea sunt unele dintre cele mai ieftine și mai convenabile ingrediente din cămară. Și când toate celelalte eșuează, o salată de fasole plină de proteine poate fi cu ușurință o cină perfectă.
Un alt mod rapid de a transforma o salată verde simplă este prin adăugarea proteinei preferate deasupra. Salată grecească de pui la grătar este un bun exemplu.
Fă-ți propriul dressing de salată
Vă puteți face propriul dressing pentru salată acasă în mai puțin de cinci minute. Oțetul și uleiul ar treb ui să fie vedeta dressing-ului. În plus, puteți adăuga usturoi proaspăt sau condimente la alegere și bateți până se emulsionează bine.
Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, încercați unul dintre aceste dressinguri mediteraneene pentru salate: Ladolemono (sos grecesc cu lămâie) Dijon Vinaigrette Vinaigrette balsamic Pansament Green Goddess (pentru ceva foarte ierbos) Dressing cremos Feta
Jucați-vă cu aromele
Indiferent dacă pregătiți o salată verde cu legume și verdețuri sau o salată pentru cină cu cereale și leguminoase, dressingul pentru salată nu este singura modalitate de a adăuga aromă.
Iată încă trei moduri de a vă umple salata de aromă:
Ierburi proaspete! Legume marinate, brânză și alți producători de arome mediteraneene. Căutați în frigider sau în cămară lucruri precum roșii uscate la soare, măsline, anghinare, legume murate sau legume marinate.
Adăugați o mână de brânză feta sfărâmată sau câteva așchii de Pecorino Romano cu nuci. Asezonați. Condimentați. Condimentați!
Adesea, o salată care pare lipsită de gust poate fi ușor îmbunătățită cu un vârf de cuțit de sare sau un strop de piper, sumac și poate un strop de lămâie, notează The Mediterranean Dish.