Sfaturi deștepte pentru a plăti mai puțin factura la căldură! Un ghid practic folosit din bătrâni, cu informaţiile utile de care toţi românii au nevoie pentru a utiliza eficient resursele de căldură.
Încălzirea caselor și apartamentelor în această perioadă costă foarte mult, iar oamenii recurg la diverse trucuri pentru a face economie. Păturile în geam și blocarea camerelor care nu sunt folosite sunt doar două exemple care, dacă țineți cont de ele, ar putea reduce semnificativ factura de căldură .
Cea mai bună soluție pe care bunicii o aveau la îndemână, dacă vrem să plătim mai puţin factura de „căldură”, este să utilizăm responsabil energia de căldură. Reducând consumul, scădem şi valoarea facturii.
Un exemplu binecunoscut este acoperirea geamurilor și a ușilor exterioare cu pături: “În fiecare iarnã punem pãturi în geam. Chiar dacã avem termopane tot trebuie sã lãsam centrala mai mult timp pornitã dacã nu acoperim ferestrele. Asa nu mai tinem cãldura deschisã aproape non-stop si mai economisim un ban”, a spus o femeie, de 45 de ani.
Acest truc oprește schimbului de temperatură. Astfel, aerul cald din casă nu va mai avea contact direct cu geamurile reci, iar temperatura din casă se va păstra constant mai mult timp.
Umătorul truc este acoperirea parchetului și a gresiei cu covoare. Acesta functionează la fel ca și exemplul dat mai sus. În acest fel covoarele vor opri aerul rece.
“Balconul nostru e aproape cât o cameră și, pentru că stăm la parter, intră foarte mult aer rece prin podea. Așa că iarna ne punem lucrurile pe care nu le folosim si blocăm intrarea. E o cameră în minus care trebuie încălzită”, a mai spus un tânăr.
Un truc des întâlnit vara poate fi folosit cu success și iarna. Dacă vara lipim folie de aluminiu pe geamuri pentru a respinge căldura soarelui, acum folia de aluminiu se lipește în spatele caloriferelor pentru a reflecta căldura în casă în loc să se irosească în pereți, potrivit vremeanoua.ro.