Evenimentul Zilei > Actualitate > Sfatului Țării 2 s-a constituit la Chişinău
Sfatului Țării 2 s-a constituit la Chişinău

Sfatului Țării 2 s-a constituit la Chişinău

Foaia de parcurs a Reunificării cu România până în 2018 și pașii ulteriori acestui act au fost adoptate de cei 1700 de delegaţi, intelectuali, tineri, ofițeri, agricultori, veterani etc, la Congresul de constituire a Sfatului Țării 2, care se desfăşoară la Chişinău.

Sfatului Țării 2 a decis informarea întregii populații din Republica Moldova privind beneficiile unui stat comun cu România, demararea proiectului investițional pentru Republica Modova, aprobarea de către Parlamentele de la București și Chișinău a principiilor Reunificării. 

Știm de unde am pornit și unde vrem să ajungem. Strategia noastră se bazează pe o serie de pași concreți, care decurg din abordarea pragmatică a procesului de Reunificare. Pasul final este ca în 2018, Unirea să fie votată în cele două parlamente”, a declarat Constantin Codreanu, coordonator al Blocului Unității Naționale și membru al grupului de inițiativă pentru crearea Sfatului Țării 2, potrivit infoprut.ro

Din Sfatul Țării 2 fac parte personalităţi ca: Nicolae Dabija, Mircea Druc, Ion Ungureanu, Alexandru Moșanu, Alecu Reniță, Mihai Cimpoi, Ion Negrei, Eugen Doga, Arcadie Suceveanu, Nicolae Botgros, Ion Varta, Petru Hadârcă, Iurie Colesnic, Gheorghe Mustea, Ninela Caranfil, Ion Iovcev, Octavian Țîcu, Sandu Grecu, Vasile Iovu, Petru Bogatu, Silviu Tănase.

Pe 27 martie 1918 Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România.