Sfat pentru Secret Service, după scandalul din Columbia: Angajați mai multe femei!

Sfat pentru Secret Service, după scandalul din Columbia: Angajați mai multe femei!

Secret Service ar trebui să angajeze mai multe femei, pentru a se asigura că un scandal sexual similar celui care s-a petrecut recent în Columbia, și în care au fost implicați mai mulți agenți ai acestuia, nu se va mai repeta. Aceasta este recomandarea făcută de două membre ale Congresului SUA.

Senatoarea republicană Susan Collins și democrata Carolyn Maloney au dat spre exemplu cazul ofițerului-femeie, Paula Reid, responsabilă de disciplinarea celor 11 agenți ai Secret Service. ”Paula Reid a acționat decisiv și în mod corect și nu pot să nu mă întreb dacă acest lucru s-ar mai fi întâmplat, dacă ar fi fost implicate mai multe femei în acea misiune", a declarat  Susan Collins duminică, în cadrul emisiunii "This Week" a postului ABC News.

”Unde sunt femeile? Probabil că va fi nevoie să diversificăm Secret Service şi să avem mai mulţi (reprezentanţi ai) minorităţilor şi mai multe femei", a afirmat și democrata Carolyn Maloney. Aceasta susține că directorul Secret Service ar fi informat-o că doar 11% din agenții Secret Service sunt femei.

11 agenți ai Secret Service, însărcinați cu pregătirea vizitei președintelui Obama la Summitul Americilor, în Columbia, au fost vizaţi iniţial de o anchetă privind ”conduită necorespunzătoare”. Ei au fost acuzați că au apelat la serviciile unei prostituate, în oraşul columbian Cartagena.

Ne puteți urmări și pe Google News