Încălzirea globală se va accelera, iar sfârșitul omenirii este mai aproape odată cu victoria lui Trump. Anunțul a fost făcut de folozoful Noam Chomsky, care și-a exprimat temerile privind declarațiile lui Trump din timpul campaniei sale, arată The Independent.

Oficiali din 197 de țări s-au întâlnit în Maroc la o conferință pentru mediu pentru a semna o proclamația prin care se cere luarea unor măsuri urgente pentru oprirea încălzirii globale.

Numele lui Donald Trump a intrat inevitabil în discuție din cauza declarațiilor sale atunci când a spus că încălzirea globală este o invenție a chinezilor care vor pe această cale să se asigure că Statele Unite produc costuri mai mari decât China.

Mulți s-au declarat indignați de cele spuse de Donald Trump, dar unii au încercat să rămână pozitivi.

Isa Soares, corespondent CNN: "În termeni legali, Donald Trump nu poate retrage Statele Unite din acordul de la Paris. Ca să poată face asta ar trebui să activeze Articolul 28, însă întregul proces dureazdă patru ani, iar la final el deja nu ar mai fi președinte. Există însa alte modalități mai simple de a obține ce vrea."