Evenimentul Zilei > Sport > Sfârșitul neașteptat al unui fotbalist din Serie A. A început ca o glumă, dar s-a terminat cu o tragedie
Sfârșitul neașteptat al unui fotbalist din Serie A. A început ca o glumă, dar s-a terminat cu o tragedie

Sfârșitul neașteptat al unui fotbalist din Serie A. A început ca o glumă, dar s-a terminat cu o tragedie

Un fotbalist foarte cunoscut, care a impresionat în Italia, în Serie A, a avut parte de un destin tragic. A vrut să facă o glumă nevinovată, care însă s-a dovedit a fi nu numai neinspirată, ci și mortală pentru autor.

Luciano Re Cecconi, un mijlocaș rapid și puternic din Serie A, titular la Lazio, a murit după ce a încercat să facă o farsă într-un magazin. Acesta era mai mereu pus pe șotii, însă nu toți oamenii se bucurau de ele. Mijlocașul a murit la doar 28 de ani, după ce a vrut să jefuiască, în glumă, un magazin.

A fost împușcat în piept de proprietarul magazinului

Re Cecconi a murit în anul 1977 după ce a încercat să jefuiască un magazin de bijuterii. Ceea ce trebuia să fie o glumă, s-a transformat într-o tragedie de neimaginat. „Era o glumă! Era doar o glumă”, au fost ultimele sale cuvinte.

În 18 ianuarie 1977 se afla alături de coechipierul său, Pietro Ghedin și încă un prieten pe străzile Romei, atunci când le-a venit ideea să facă o farsă. Au intrat într-un magazin în forță, acoperindu-și fețele cu gecile și au început să strige: „Mâinile în aer! Aceasta e o răpire”.

Spre ghinionul lor, proprietarul avea o armă, deoarece mai fusese vizat de hoți în urmă cu câteva săptămâni. A scos arma imediat și a îndreptat-o spre presupușii jefuitori.

Sursa: Wikipedia

Deși coechipierul său a ridicat imediat mâinile în sus, Re Cecconi nu a luat în serios ceea ce se petrece, drept pentru care s-a ales cu un glonț în piept. A murit la 30 de minute după ce a fost împușcat. Proprietarul magazinul a fost reținut și eliberat imediat după ce s-a constatat că era în legitimă apărare.

Re Cecconi, un jucător important în Italia

Fotbalistul a fost cumpărat de Lazio Roma în 1972, după debutul său de la Pro Patria. Era un sportiv apreciat pentru viteza sa de pe teren, iar în 1973-1974 s-a numărat printre jucătorii cheie care au pus umărul la cucerirea primului campionat din istoria lui Lazio: a jucat în 23 de meciuri și a marcat două goluri. Avea în palmares și un titlu cu echipa U21 a clubului din Roma, potrivit gsp.ro.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: