Sfânta care nu a vrut să fie îngropată. Preacuvioasa nu s-a lăsat mutată din România

Sfânta care nu a vrut să fie îngropată. Preacuvioasa nu s-a lăsat mutată din România

Preacuvioasa Parascheva este cunoscută în toată lumea pentru minunile ei, dar și pentru faptul că nu a vrut să fie îngropată. Chiar de când a murit, Sfânta a ținut să fie scoasă din Pământ și pentru ca acest lucru să se întâmple a apelat la o minune.

Sfânta Parascheva a fost îngropată în anii 1200, după ce a murit, dar legenda spune că nu a suportat pământul. Mai ales că fusese îngropată alături de un marinar rău-făcător. Drept urmare a apărut în vis unui bărbat și i-a explicat că ea nu poate fi îngropată și că trebuie scoasă de acolo. Pentru că prima dată bărbatul nu a crezut, Sfânta a apărut iar. În cele din urmă ea a fost dezgropată și toată lumea a constat că trupul ei este frumos mirositor. Drept urmare nu a mai fost îngropată niciodată.

Dar a fost depusă în mai multe biserici din trei țări, pentru ca oamenii să se poată ruga la ea. Doar că din România, Sfânta nu a mai dorit să plece. În vremea celui de-al doilea Război Mondial se spune că soldații ruși au dorit să fure moaștele. Numai că nu au putut să clinteasca racla cu Sfânta Parascheva. Drept urmare Cuvioasa a rămas acolo unde și-a dorit. De altfel, se mai spune că tot ea a fost cea care a protejat mitropolia Moldovei de bombardamente în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Comuniștii au încercat să o pună în Pământ și au stârnit urgie

Prin anii 1950-1954 se pare că și comuniștii au încercat să o îngroape pe Sfântă. Mai ales că erau din ce în ce mai mulți pelerini care veneau să îi ceară ajutorul. Drept urmare s-a luat decizia, în spiritual credințelor Partidului ca Sfânta să fie băgată în pământ. Doar că în dimineața în care trebuia executată acțiunea, cerul s-a întunecat dintr-o dată. După ce au săpat groapa a început să bată un vânt năprasnic și să plouă cu grindină.

Ne puteți urmări și pe Google News
Icoană cu Sfânta Parascheva

Sursa: Pelerinaj.ro

În timp ce tuna și fulgera ca și cum venea potopul. Oamenii s-au speriat de urgia creată în urma acțiunilor lor așa că au mers la Catedrală. Acolo au cerut ajutorul Cuvioasei și mila lui Dumnezeu. Iar după ce s-au tras clopotele și s-a citit și acatistul Sfintei, într-un final furtuna s-a potolit. În cele din urmă și cerul s-a luminat, iar moaștele Sfintei nu au ajuns niciodată în Pământ.