Autoritățile au informat că un bărbat a fost arestat după ce a încercat să intre în Catedrala Sf. Patrick din New York, miercuri noaptea, cu galoane de benzină și brichete.

Un ofițer de securitate l-a oprit pe bărbatul de 37 de ani, dar acesta a părăsit biserica și a fost reținut la scurt timp de ofițerii de luptă împotriva terorismului, a declarat John Miller de la NYPD la o conferință de presă, conform CNN.

Bărbatul este din New Jersey și nu este o figură străină pentru polițiști. El a vărsat o parte din benzină în biserică, chiar înainte de a fi oprit de ofițerul de securitate.

„Este greu să spun exact ce intenții a avut, dar cred că totalitatea circumstanțelor în care un individ merge într-o locație iconică, cum ar fi Catedrala Sf. Patrick, care transportă peste patru galoane de benzină, două sticle de fluid mai ușor și brichete este ceva ce ar trebui să ne îngrijoreze. ", a spus Miller.

Înainte de a intra în biserică, bărbatul a preluat obiectele dintr-o mașină pe care a parcat-o lângă biserică, NYPD a verificat vehiculul și nu a găsit alte materiale.

Inițial, bărbatul le-a spus ofițerilor că trecea pe lângă catedrală pentru a ajunge pe Madison Avenue și că mașina lui a rămas fără gaz. Miller a spus că mașina avea gaz.

Nu s-a reușit încă identificarea identității bărbatului, dar autoritățile fac eforturi în acest sens. Autoritățile au spus că bărbatul prezintă tulburări din punct de vedere emoțional, dar a spus că e prea devreme pentru a spune dacă este un act de terorism sau nu. Nimeni nu a fost rănit în incident, iar poliția continuă să investigheze cazul.

Catedrala Sf. Patrick și-a deschis porțile în 1879 și este un reper important în oraș. Incidentul a avut loc după ce Catedrala Notre Dame a ars.  

 

Te-ar putea interesa și: