Sezonul reducerilor, in magazine, dar si pe internet

Peste numai doua zile incepe oficial sezonul reducerilor la colectiile de toamna-iarna.

In perioada 15 ianuarie-15 aprilie, comerciantii vor renunta la asa-zisele „oferte promotionale” si vor micsora preturile cu pana la 70%.

Scaderea preturilor in marile magazine a inceput din ianuarie. Preturile la imbracaminte, incaltaminte, accesorii, parfumuri si produse cosmetice, obiecte de arta, mobila, electrocasnice vor atinge cel mai scazut nivel in aceasta luna. Comerciantii care vor practica reduceri de sezon pot face acest lucru numai dupa anuntarea autoritatii locale si a perioadei in care practica vanzarile de solduri (de maximum 45 de zile).

Procentul de reducere difera de la un magazin la altul, insa acesta este momentul ideal daca vreti sa va innoiti garderoba la jumatate de pret. De exemplu, va puteti compune o tinuta completa (bluza, pantaloni si incaltaminte) la 50 de euro. Inainte de a porni intr-o cursa nebuna prin magazine, trebuie sa va asteptati la aglomeratie, cozi la cabinele de proba si la casa, dar trebuie sa va uitati atent si la eventualele defecte de fabricatie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cumparaturi in fata calculatorului

Daca nu sunteti dispusi sa petreceti cateva ore bune prin magazinele aglomerate pentru a va procura tinutele pe care le doriti,  alternativa o constituie cumparaturile on-line. De exemplu, Tara Fashion a inceput sa reduca preturile inca de pe 8 ianuarie, iar cazul acestei firme nu este singular. Pentru o comanda on-line este necesar sa parcurgeti mai multi pasi. Dupa ce va creati un cont, selectati produsele pe care le doriti (marime, culoare, cantitate) si trimiteti comanda. In mod normal, veti primi un e-mail de confirmare a comenzii pe care ati efectuat-o.

Un avantaj este faptul ca puteti schimba produsul (in zece zile lucratoare) sau puteti primi contravaloarea acestuia (cu exceptia taxelor de transport) daca produsul nu corespunde asteptarilor dumneavoastra. Pe de alta parte, se reduce simtitor riscul sa vedeti la cunoscuti sau pe strada un obiect vestimentar identic cu cel pe care il comandati. Totusi, este bine de stiut ca transportul poate dura chiar si cinci saptamani. „In general, cumpar haine, pantofi si bijuterii, insa tot de pe internet mi-am luat telefonul mobil (cu 50% mai ieftin decat oferta cu abonament existenta pe piata), iPod-ul si laptopul. Pana si cutiile de cadouri pentru Craciun le-am gasit mai ieftine on-line”, este parerea Lianei, dependenta de shopping on-line pe site-ul femeia.ro.

Mai ieftin... „afara”

Marile magazine si case de moda din Europa au dat startul reducerilor de sezon inca din 27 decembrie, iar din 6 ianuarie a urmat un nou val. Zara, H&M, C&A, New Yorker, Levi’s, Beshik, Stradivarius, Promod, Mango sunt numai cateva dintre marcile care s-au grabit sa renunte la colectiile de toamna pentru a face loc altora noi. Daca va doriti sa faceti cumparaturi in marile capitale europene, alegeti una dintre ofertele agentiilor de turism.

„Beneficiez de reduceri mai mari, in tot timpul anului, fara a trebui sa ma lupt cu haosul specific magazinelor in perioada reducerilor.”, Liana Stefan, cumparatoare on-line

CUMARATURI IN EUROPA

Agentiile de turism au pregatit oferte speciale pentru amatori

> Paris. Parisul este unul dintre cele mai cunoscute orase unde poti face shopping. In perioada de reduceri, 11 ianuarie-21 februarie, cele mai multe magazine sunt deschise de luni pana sambata, de la ora 10.00 la ora 19.00. Pentru un weekend la Paris in aceasta perioada, care include transportul si cazarea la un hotel de 3 stele, o persoana va plati intre 350 si 400 de euro.

> Milano. Este un alt punct important pe harta iubitorilor de cumparaturi. Magazinele din acest oras sunt deschise, in cursul saptamanii, de la 9.00 la 13.00 si de la 15.30-16.00 la 19.30-20.00. Sambata, acestea se inchid mai devreme: in jur de 17.30. Duminica, foarte multe magazine sunt inchise. Perioada reducerilor este ianuarie-februarie. Pentru un bilet de avion dus-intors si trei nopti de cazare intr-o camera dubla scoateti din buzunar in jur de 300 de euro de persoana.

> Madrid. Capitala Spaniei este un loc ideal pentru cumparaturi. Aici se gasesc magazine pentru toate gusturile si buzunarele. Spaniolii respecta aceleasi perioade de reduceri ca si in restul oraselor amintite si se aplica unei game variate de produse, de la articole vestimentare la produse electronice si electrocasnice. Cele mai bune locuri pentru cumparaturi sunt Cale Preciados si Calle Carmen, unde sunt situate trei sucursale ale renumitului centru comercial „El Corte Ingles”. Un weekend la Madrid, care include doua nopti de cazare si transport cu avionul dus-intors, costa de la 275 de euro/persoana.

> Istanbul. Cei care merg la Istanbul pentru cumparaturi trebuie sa ajunga in Marele Bazar, care are peste 4.000 de magazine. Avantajul acestei destinatii il constituie faptul ca orice se poate negocia, de la pretul taxiului pana la articole de imbracaminte sau bijuterii. Trei nopti de cazare cu mic dejun si zbor Bucuresti- Istanbul-Bucuresti costa de la 220 de euro/persoana.